40 milyon dolarlık yatırım denize iniyor

Türker Tersanesi tarafından yapılan "Halit Bey" isimle kimyasal madde taşımak için tasarlanan 20 bin grostonluk ve 116 metre uzunluğunda, 40 milyon dolara mal olan gemi Cumartesi günü denize indiriliyor.

Yeniköy´de kurulu bulunan Kocaeli Serbest Bölgesi (KOSBAŞ)´ta faaliyet gösteren Türker Tersanesi´nde yapımı tamamlanan "Halit Bey" isimli 20 bin grostonluk ve 116 metre uzunluğunda gemi Cumartesi günü denizle buluşuyor.

Yapılan çalışmayla ilgili olarak bilgi veren Türker Shipyard İcra Kurulu Üyesi Mali İşler Grup Başkanı Gökhan Demirci, "Bugüne kadar tersanemizden 2 adet 10.500 tonluk 2 adet 20 bin tonluk gemi teslim edilmiştir. Yapımı süren 1 adet 20 bin, bir adet 8.500 tonluk gemiler vardır. Ayrıca önümüzdeki günlerde 25 bin tonluk geminin inşaatına başlanacak" dedi.

Türker Shipyard İcra Kurulu Üyesi Tersane Müdürü Turgay Karabulut ise "Tersanemizde iş sağlığı ve güvenliğine büyük önem verilmektedir. Bu yönde çalışanlarımız sık sık eğitimlerden geçirilmektedir. Gemicilik sektörü her geçen gün gelişen bir sektördür. Bu sektörün daha sağlıklı ilerleyebilmesi için hükümet tarafından gereken alt yapının hazırlanması gerekiyor. Bizler özelikle kalifiye eleman bulmakta oldukça zorlanıyoruz. Tersanede çalışmak çok dikkat ve tecrübe isteyen bir sektördür. Tersanemizde çalışan her birey işçimiz değil mesai arkadaşımızdır ve Türker Tersanesinde oluşturduğumuz aile ortamının mutluluğunu yaşamak bir ayrıcalıktır" açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim