Bakan Güler 6 Aralık’ta Antalya’da

 ARES Tersanesi'ne DEARSAN Gemi İnşaat Sanayi A.Ş tarafından yaptırılan 10 adet Sahil Güvenlik Kontrol Botu'nun Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslimat törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler de katılacak.

Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen "Türkiye'nin Pilot ve Prototip Bölgelerde Kara ve Deniz Sınırları Gözetleme Ekipmanları Tedarik Bileşeni LOT 1" projesi kapsamında Antalya Serbest Bölge'de faaliyet gösteren ARES Tersanesi'ne DEARSAN Gemi İnşaat Sanayi A.Ş tarafından yaptırılan 10 adet Sahil Güvenlik Kontrol Botu'nun Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslimat töreni 6 Aralık'ta yapılacak.

Antalya Serbest Bölge ARES Tersanesi tesislerinde İçişleri Bakanı Muammer Güler, ARES Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, DEARSAN Yönetim Kurulu Başkanı Taner Akaya, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Muhsin Altun, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, Antalya Valisi Sabahattin Öztürk, AB Delegasyonu Başkan Vekili Bela Szombatı'nın katılacağı törende sembolik teslimat sertifikaları takdim edilecek.

ARES TERSANECİLİK Antalya Serbest Bölge'de 2005 yılında özel kullanım amaçlı tekne ve yat imalatıyla faaliyete geçen ARES Tersanecilik, 2007 yılında askeri ve güvenlik amaçlı tekne üretimine yöneldi.Halen Akdeniz Bölgesi'nin askeri amaçlı tekne üreten tek tersanesi olarak faaliyetini sürdüren ARES, ileri kompozit ve alüminyum gövdeli, yüksek performans ve denizcilik özelliklerine haiz, tamamen ihtiyaca ve operasyon profiline uygun olarak tasarlanmış deniz platformları üretiyor. 7,000 metrekare kapalı alanda çalışmakta olan ARES Tersanesi, üretim alanını yakın zamanda 20,000 metrekare kapalı alana çıkarmayı hedefliyor. ARES Tersanecilik, bir körfez ülkesinden aldığı sipariş neticesinde kompozit gövdeli, hızlı ve lüks donanımlı feribotlar da üretmeye başladı. ARES Tersanesi'nde yapılan ve teslimatı gerçekleştirilecek olan 10 Sahil Güvenlik Devriye Botu, Türk Sahil Güvenlik birimlerince insan kaçakçılığının engellenmesi ve genel kıyı güvenliği maksadıyla kullanılacak.

Editör: TE Bilişim