Gazze'ye giden Muammer Kaddafi'nin oğluna ait yardım gemisi İsrail güçleri tarafından durdurulurken, şimdi tüm dünya ikinci adımın ne olacağını merak ediyor.

AFP'nin geçtiği habere göre, İsrail donanmasına ait bir savaş gemisi, Gazze'ye doğru ilerleyen Libya gemisini durdurdu.

Bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, dün gece yarısı telsizle gemiyle bağlantıya geçen İsrail ordusu gemiye durması yönünde ültimatom verdi.

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyf el İslam'a ait gemide bulunan yetkili Maşallah Zwei ise, "İsrail bize, Mısır limanına hareket etmemiz yönünde ültimatom verdi, eğer rotamızı değiştirmezsek müdahalede bulunmakla tehdit ettiler. Biz de İsrailli yetkililere Gazze'ye yardım amaçlı gittiğimizi provokasyon gibi bir niyetimiz olmadığını söyledik." şeklinde açıklamada bulundu.

El İslam'a ait Moldova bandıralı insani yardım taşıyan "Amalthea" isimli gemi, geçtiğimiz haftasonu Yunanistan'ın Lavrio limanından hareket etmişti. İsrail geçtiğimiz Cumartesi günü geminin Gazze'ye ulaşmasını diplomatik yollardan engellemek için hem BM, hem de Yunanistan ve Moldova ile temasa geçmiş; ancak, gemiden yapılan açıklamada "Rotamız değişmedi. Hedefimiz Gazze" denilmişti.

 

Editör: TE Bilişim