Gazze saldırısı, dev kruvaziyer gemilerin İsrail'e yönelik sefer programlarını iptal etmelerine neden oluyor. İsrail'den vazgeçen gemilerin rotaları ise çoğunlukla Türkiye.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, "Nautica" adlı kruvaziyer gemi, 19-22 Kasım tarihleri arasında 2 gece kalacağı Ashdod uğrağını iptal etti.

Gemi, Atina, Mikonos sonrası Ashdod'a uğrayarak 2 gece kalacaktı, ancak gemi Ashdod uğrağı yerine Limasol ve Rodos limanlarına uğrayacak.

Celebrity Cruises şirketinden yapılan açıklamada; "İsrail'deki durum, bizim uğraklarımızı değiştirmemizi zorunlu kıldı, gemilerimizin urak yapacağı başka uygun limanlar tesbit ettik. İsrail'deki durumu yakından izlemeye devam edeceğiz ve gelecekteki diğer sefer programlarımızı da misafirlerimiz veya onların turizm acenteleriyle konuşarak düzenleyeceğiz" denildi.

Costa Pacifica rotayı Türkiye'ye değiştirdi

Costa şirketine ait Costa Pacifica ise 21 Kasım'daki Ashdod ve 22 Kasım'daki Hayfa uğraklarını  iptal etti. Gemi, bu limanlar yerine Santorini, Rodos, İzmir ve İstanbul limanlarına uğrayacak.

Editör: TE Bilişim