Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Fakültesi tarafından öğrencilere, Gaziantep’in yeni adalet sistemi “Bölge Adliye Mahkemesi, Önemi, İşleyişi ve Mesleki Bilgilendirmeler” programı HKÜ Hukuk Amfi’de gerçekleştirildi.

HKÜ Hukuk Fakültesi tarafından, öğrencilere teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitim de vererek mesleki anlamda yeterlilik kazandırmak amacıyla düzenlenen programda Gaziantep’in yeni Bölge Adliye Mahkemesi tüm yönleriyle ele alındı.

“Türkiye’nin En Proaktif Hukuk Fakültesi”

Programın açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi inovatif, yenilikçi ve girişimci bir üniversite. Teorik ve pratik eğitimin bir arada verilmesi konusunda da çok iddialıyız. Bugün Gaziantep’te yeni olan Bölge Adliye Mahkemesini konuşarak bunun uygulamasını göreceğiz. Yeni bir üniversiteyiz ama çok ciddi atılımlar gerçekleştirdik. Hem ulusal hem de bölgesel olarak özellikle Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesinin geldiği nokta çok önemli. Eğitimde ve pratikte gerçekleştirmiş oldukları faaliyetler de bunun göstergesi. Ciddi emek veriliyor bu yüzden fakültemiz, Türkiye’nin en proaktif hukuk fakültesi. Bunu bize kazandıran da mezunlarımızdır” dedi.

“Pratik Eğitim, Teorik Eğitim Kadar Önemli”

Ders dışı faaliyetlerin de en az dersler kadar önemli olduğunu ifade eden Rektör Yılmaz, “Sadece derslere girmekle üniversiteli olunmaz. Bu bizim moddomuz. Ders dışı faaliyetler de en az dersler kadar önemli. Bunlar da yetmez, başka faaliyetlerin içinde de olmamız gerekiyor. Siz mutlaka sosyal girişimci gençler olmalısınız. Hayat çok farklı deneyimlerle dolu” ifadelerini kullandı.

“Geciken Adalet, Adalet Değildir”

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Başkanı Yusuf Kaya ise, “Ülke Genelinde 7 adet Bölge Adliye Mahkemesi kuruldu ve faaliyete geçirildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep, Erzurum ve Samsun Bölge Adliye Mahkemeleri olarak işleyişini sürdürmektedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi İlleri, Akdeniz Bölgesinden; Adana, Hatay ve Kahramanmaraş, Doğu Anadolu Bölgesinden; Malatya ve Elazığ illeri olarak Bölge Adliye Mahkemesine bağlı toplam 15 il bulunmaktadır. Yeni Kurulan Bölge Adliye Mahkemesi: Adaletin hızlı işlemesi, adaletin bir an önce tecelli etmesi ve ‘Geciken Adalet, Adalet Değildir’ ilkesinden yola çıkarak vatandaşlara ve hak arayanlara haklarını teslim etme görevini üstlenmektedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Başkanı Yusuf Kaya, 2. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Yüksek, 7. Hukuk Dairesi Başkanı Uğur Ocak, 7. Hukuk Dairesi Üyesi Dr. Ali Bulut ve 4. Hukuk Dairesi Üyesi Caner Eroktay, “Bölge Adliye Mahkemesini tüm yönüyle ele alarak katılımcılara konu hakkında önemli bilgilendirmeler yaptı.

Soru cevap şeklinde devam eden programda konuşmacılara plaket takdim edildi. Toplu fotoğraf çekilmesinin ardından program sona erdi.
Kaynak: iha