Gaziantep’te bilim, kültür ve sanatın yeni buluşma adresi olan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kongre ve Sanat Merkezi Mavera, Türkiye ve dünyadaki birçok ünlü gösteri grubunu ve sanatçıyı sahnesinde ağırlamaya başlıyor.
Türk Müziği Konserlerinden klasik, opera, caz ve pop konserlerine, Broadway müzikallerinden tiyatroya kadar her türlü konser, gösteri ve sanat performansının yanı sıra ulusal ve uluslararası ölçekte bilimsel kongrelere ev sahipliği yapmaya hazırlanan Mavera, tüm bu etkinlik türleri için gerekli olan güncel teknoloji ve teknik altyapıya fazlasıyla sahip olup, bu manada çok kısa süre içerisinde Türkiye’nin en iyi performans salonları ve Kongre Sanat Merkezleri arasında yerini alması bekleniyor.. Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Sanat Merkezi Mavera’yı sanatseverlerin beğenisine, düzenlenen tanıtımla sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Uluslararası tasarım ödülüne sahip Troya kostümleri ve gösteri fotoğraflarından oluşan sergi ile başlayan lansman etkinlikleri çerçevesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Açılış, lansman ekinlikleri kapsamında yepyeni, çok güzel bir etkinliğe Kongre ve Sanat Merkezi yani Mavera ev sahipliği yapacak. Kongre ve Sanat Merkezimizin adı ’Mavera’ yani öte, ötelerin ötesidir. Burada bilim, sanat adına ne kadar etkinlik varsa onlar için son derece muhteşem, güzel bir salon. Gaziantep Üniversitesinin, Gaziantep’in, bölgenin ve de ülkemizin geleceğine ışık tutacak köşelerden biri olmuştur. Sahnedeki donanımı, teknik özellikleri itibariyle bugün Türkiye’nin en güzel sahnesine sahip salonudur” dedi.
Gaziantep Üniversitesi olarak açılış etkinlikleri kapsamında Mersin Opera ve Balesi’nin geçtiğimiz günlerde ‘Piri Reis’ oyununun seyredildiğini hatırlatan Prof. Dr. Coşkun, konuşmasında, “Şimdi muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yapacağız. ‘TROYA’, Anadolu Ateşi’yle Türkiye’yi sarıp, Türkiye’nin her köşesinde hayranlık kazanan grubun yepyeni bir oyunu. Bu oyun, bu sanat etkinliği bu toprakların Anadolu’nun bin yıllar öncesinden gelen hikayesini konu alan bu oyun, bu topraklarda o devrelerden başlayan medeniyet yolculuğunun bugüne taşınmasını anlatan çok güzel bir eser. Birlikte seyredeceğiz. Önümüzdeki perşembe ve cuma günü akşam burada yer alacak. Kostümleri itibariyle inanılmaz güzel ve birçok ödül almış bu eserin kostümlerini bugün sergiye açtık. Mankenler üzerinde göreceğiniz kostümler ve fotoğraflarla tüm Gaziantep’in, üniversitemiz mensuplarının ve herkesin görüşüne, beğenisine açıldı. Bunu neticede perşembe ve cuma günü oyunla taçlandıracağız. Önümüzdeki günlerde ‘TROYA’ dan sonra da çok güzel etkinlikler arka arkaya devam edecek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha