Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çocukları merkez ve ilçelerinde 3 gün boyunca 9 ayrı gösterimle, gezegenlerde yolculuk yapan ve yolculuğu boyunca yeni karakterler tanıyan Küçük Prens’in hikayesini anlatan tiyatro oyunuyla buluşturdu.

350’si Suriyeli çocuklar olmak üzere merkezde 3353, Oğuzeli ve Karkamış’ta 1879 çocuk olmak üzere toplam 5.232 çocuğun izlediği oyun, çocuklar ve öğretmenleri tarafından ilgiyle izlendi.

Daha fazla kitap okumanın başarıya götüreceği ve böylece bilgeliğe ulaşılabileceği belirtilen, çocuk edebiyatına kazandırılmıs bir eser olarak bilinen Küçük Prens’in büyükler için de ayrı bir yer ifade ettiği ve ailelerin çocuklarıyla beraber izleyebilecekleri bir oyun olduğunun altı çizildi. Çocukları eğlendirirken, büyükleri de hüzünlendiren, anne babaların çocuklarıyla izleyebileceği görsel bir şölen olan oyunda çocuklara ve büyüklere önemli mesajlar verildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Antoine de Saint-Exupéry tarafından kaleme alınan, dünyanın en çok satan 3. kitabı seçilen "Küçük Prens"i tiyatro sahnesinde Gaziantepli ve Suriyeli çocuklarla buluşturdu.

Oyun koreografilerini Gökhan Soykök’ün yaptığı, yönetmen koltuğunda Filiz Bozok’un yer aldığı ve birbirinden eğlenceli karaktere bürünen Gökhan Soykök, Noyan Uzer, Büşra Kübra Pişkin, Fatih Çelebi, Hüseyin Emre Durmaz ve Müge İrem Gemici oyuncuların yer aldığı eğitici ve eğlenceli oyunla çocuklar "Küçük Prens"i yakından tanıma fırsatı buldu.
Kaynak: iha