Gaziantep’te ibadethanelerde başlatılan bahar temizliği kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri kentte bulunan cemevini temizledi.
Kurduğu ekip ile kentte bulunan camilerde bahar temizliği yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, cemevinin temizliğini de yaptı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak kurulan ekip, her gün iki grup halinde cami ve ibadethaneleri temizliyor. Camilerin yanında Düztepe Mahallesinde Cemevi olarak hizmet veren binayı da temizleyen ekipler, bugün kadar 500’e yakın cami temizledi. 16 kişilik ve iki grup halinde hizmet veren cami temizleme ekibi, merkezden en ücra köylere kadar ulaşıyor. Özel araçları en son teknoloji ürünü elektrikli süpürgeleri ile cami ve mescit temizliğini yapan ekip, camilerin dış temizliğinin yanında halı, kapı, cam, ahşap, kitaplık ve fayansları da temizliyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alevi Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi Saim Şahin, belediye yöneticilerine ve temizlik işçilerine teşekkür etti.
Kaynak: iha