İsrail 610  kişiyi tutukladı... Tutuklananlardan 368'i Türk....

 
İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren filodaki 360 kişiyi tutukladığı bildirildi. İsrail, en az 9 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı baskında "askerlerine linç girişiminde bulunanların" İsrail yasalarına göre cezalandırılacaklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail İç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharanovitch, resmi verilere göre 9 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı baskında "İsrail askerlerine linç girişiminde bulunanların" İsrail yasalarına göre cezalandırılacaklarını söyledi.            

Aharonovitch, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, "Askerlerimize el kaldıran herkes, yasaların gerektirdiği şekilde cezalandırılacak" dedi.

Aharanovitch, İsrail'in bu konuda gerekli kanıtları toplamaya başladığını ve girişime dahil olanlardan bazılarının tespit edildiğini belirtti.

610  KİŞİ TUTUKLANDI

İsrail askerlerinin "Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası çerçevesinde Gazze'ye yardım taşıyan gemilere düzenlediği saldırıların ardından, 610 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği yetkilileri, büyük kısmı Ber Şeva'daki cezaevine nakledilen yolcular arasındaki Türk vatandaşlarının sayısının ise 368 olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nın Büyükelçilik yetkililerinden edindiği bilgiye göre, şu ana kadar 19 Türk vatandaşı Türkiye'ye gönderildi.

Toplam 32 ülkeden 600'den fazla kişi taşıyan yardım filosunda yerli ve yabancı yaklaşık 60 gazeteci bulunuyordu.

TUTUKLULAR ARASINDA ALBAYRAK KARDEŞLER DE VAR

İsrail'e giden Mavi Marmara gemisindeki gazeteciler arasında yer alan ve tutuklanan isimler arasında Yeni Şafak Gazetesi yazarı Hakan Albayrak ve sinema sanatçısı kardeşi Sinan Albayrak'ın da bulunduğu belirtildi.

İsrail devlet radyosu daha önce geçtiği bir haberde, gemideki yolculardan 480'inin gözaltında bulunduğunu, 48 kişinin ise sınır dışı edilmek  üzere olduğunu bildirmişti.

İsrail basını, gemi yolcularından 610 kişinin de Ber Şeva'da cezaevinde olduğunu duyurmuştu.

İSRAİL BU GÖRÜNTÜLERE GÜVENİYOR... TIKLAYINIZ
 

Editör: TE Bilişim