Fincantieri kısa süre önce yeni bir yolcu/seyahat gemisini tamamladı. Virgin Grubu'nun Fincantieri’ye verdiği yaklaşık 3 milyar € değerinde dört yolcu gemisi siparişinden ikincisi olan 110.000 brüt tonluk gemi, Fincantieri'nin Şubat 2020'de Virgin Voyages'e teslim ettiği Scarlet Lady'nin kardeş gemisidir.

İtalya koronavirüsle savaşırken, uzun bir duraksamadan sonra işe dönen şirket için bir kırılma noktası oldu.

Fincantieri, Mayıs ayında, öncelik olarak çalışanlarının güvenliğini sağlayarak, üretime tam hız vermeye başladı.

Virgin Voyages için yapım aşamasında olan Valiant Lady, 20 Mayıs'ta inşa edildiği kuru iskeleyi bırakarak Cenova yakınlarındaki Fincantieri’nin Sestri Ponte tersanesinde bulunan rıhtım yatağına getirildi. Valiant Lady inşası Mart 2019'da başlamıştı ve  Mart 2020'de yüzmesi planlanıyordu.

İşin askıya alınması ve virüs önleme çabaları nedeniyle çalışma şu anda programın yaklaşık iki ay gerisinde gibi gözüküyor.

Virgin Voyages daha önce koronavirüsün patlamasından önce, Mayıs 2021'de Valiant Lady'i Akdeniz'de göreve çıkarmayı planlamıştı. Normalde bir geminin tamamlanmasından teslimat ve görev için hazır hale gelmesine kadar yaklaşık bir yıl gerekiyor.

Virgin Grubu'nun Fincantieri’ye verdiği yaklaşık 3 milyar € değerinde dört yolcu gemisi siparişinden ikincisi olan 110.000 brüt tonluk gemi, Fincantieri'nin Şubat 2020'de Virgin Voyages'e teslim ettiği Scarlet Lady'nin kardeş gemisidir. Yeni kruvaziyer hattı için ilk gemi olan Scarlet Lady’nin İngiltere'de ki ön izlemeleri tamamlanmıştı. Ancak koronavirüsünün yayılmaya başlamasının ardından ertelenmişti.

Seyir dönemi olarak Ekim ortası belirlenen geminin yazlarını akdenizde ve kışlarını ise Miami’den limanlarından seyrederek geçirmesi bekleniyor.

Virgin Grup’un ayrıca, Fincantieri tarafından 2022 ve 2023'te teslim edilmesi planlanan iki yeni yolcu gemisi daha bulunuyor.

Editör: TE Bilişim