Resmi bir devlet duyurusuna göre Fincantieri, Meksika'nın Yucatán kentindeki Progreso limanının genişletilmesinin bir parçası olarak Latin Amerika'daki en büyük tersanenin inşasına yatırım yapmayı taahhüt etti.

550 milyon dolara kadar kaynak ayıracak!

İtalyan gemi inşa devi ve Yucatán valisi Mauricio Vila, Fincantieri'nin tersane projesine başlangıçta 220 milyon dolar yatırım yapacağını doğruladı. Fincantieri'nin üç aşamada 550 milyon dolara kadar kaynak ayırmayı taahhüt ettiği anlaşma ilk olarak geçen yıl Kasım ayında duyurulmuştu.

Fincantieri, Latin Amerika'nın en büyüğü olacak iki iskelenin imalatını içeren yeni bir gemi onarım, dönüştürme ve bakım tersanesi tasarlamayı ve inşa etmeyi planlıyor. Yakın zamanda Fincantieri'nin İtalya'nın Trieste kentindeki tersanesini ziyaret eden Vila, Yucatán projesinin, büyük gemilerin, özellikle yolcu gemilerinin yanı sıra büyük konteyner gemileri ve tankerlerin alınabileceği 400 metre uzunlukta bir kuru havuz içereceğini söyledi.

Vila, "Progreso limanına yapılacak multi-milyon dolarlık yatırımla Fincantieri, Amerika'nın en büyük tersanesine sahip olacak.'' dedi.

Fincantieri'nin Yucatán'da sahip olduğu proje, Meksika Körfezi'ndeki yolcu gemileri ve platformlarında bakım yapabilmek. Bize söyledikleri, orta vadede, sekiz ila on yıl arasında, Yucatán'da gemi inşa etmeyi de arzu edebileceğimiz” dedi.

2013 yılında Norveçli grup Vard'ın ve 2018'de Fransız tersanesi STX France'ın %50'sinin satın alınmasının ardından Fincantieri, büyüklüğünü katlayarak dünyanın dördüncü gemi inşa devi oldu ve İtalya, Norveç, Romanya, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Avustralya, Vietnam'da 18 tersaneye yayıldı. .

Editör: TE Bilişim