Filistinlilerin Organlarını Almışlar!

İsrail'in Kanal 2 televizyonu, 1990'lı yıllarda Adli Tıp Kurumu'ndaki uzmanların, Filistinlilerin cesetlerinden organlarını aldığını bildirdi.

Haberde, İsrail Adli Tıp Kurumu eski Başkanı Yehuda Hiss'in, cesetlerden korneaların alınmasını nasıl gizlediğine ilişkin açıklamalarına geniş yer verildi.

İsrailli doktor, "Göz kapaklarını birbirine yapıştırıyor, göz kapaklarını açacaklarını bildiğimiz ailelere ait cesetlerden kornea almıyorduk." itirafı ise tüyler ürpertici.

Yehuda Hiss, 2004 yılında, organların kullanım biçimiyle ilgili usulsüzlükleri nedeniyle, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı görevinden alınmıştı.

Organları hastanelere ve diğer tıp kuruluşlarına satmakla suçlanan Hiss, Adli Tıp'ta patalog olarak görevine devam etmişti.

İsrail ordu yetkilileri, Kanal 2'nin haberini doğrulayarak "bu uygulamaların 10 yıl önce sona erdirildiğini ve artık yapılmadığını" savundu.

Organ Skandalı Daha Önce de Yazılmıştı
Kısa bir süre önce de, İsveç'te bir gazete, İsrail askerlerinin, Filistinlileri, organlarını çalmak için öldürdüğünü iddia etmişti.

Gazete, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da İsrail askerlerinin, yakaladıkları Filistinli gençlerin cesetlerini bazı organları eksik şekilde teslim ettiğini yazmıştı.

Haberde, Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey kentindeki bazı Amerikalı hahamların, organ nakillerinde aracılık ettiğine dair suçlamalara da yer verilmişti.

Editör: TE Bilişim