Deniz ve Kıyı Temizlik Aktiviteleri kapsamında Fethiye’de düzenlenen Mavi Kart eğitim toplantısına Çevre ve Orman Bakanlığı Deniz ve Kıyı Yönetimi Daire Başkanı Afire Sever, Denizcilik Faaliyetleri Çevresel Yönetimi Şube Müdürü İbrahim Özdemir, Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanlığı’ndan Biyolog Harun Haşimoğlu ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Adem Atçeken katıldılar. Toplantıda gemilerden atık alımı ve Mavi Kart hakkında bilgiler aktarıldı.

Fethiye Liman Başkanı Galip Avcı, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, marina temsilcileri ve tekne işletmecilerinin katıldığı toplantıda gemilerden atık alınması ve atıkların kontrolü yönetmeliği ile ilgili mevzuat ile Mavi Kart sistemi konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Deniz ve Kıyı Yönetimi Daire Başkanı Afire Sever burada yaptığı açıklamada, “Türkiye 3 tarafı denizlerle çevrili bir yarımada. Sahip olduğu kıyı yüzölçümü bakımından bir deniz ülkesiyiz. Denizlerimizi karadan gelen kirlilikten ve gemilerin sintine sularından korumalıyız. Toplantıda bu konudaki önlemlerin yanı sıra gemilerden atık alınması ve atıkların kontrolü yönetmeliği ile ilgili mevzuatı ele alıyoruz” dedi. “Mavi Kart bir takip sistemidir” diyen Sever, “Mavi Kart küçük teknelerin atık alımının online sistemde takip edilmesidir. Bu sistem sahip olduğu teknenin özelliklerini içeriyor. Mavi Kart bir ceza kesme aracı değil, sadece oluşturulan sistemin takip edilmesidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim