Libya'daki Türkleri yurda getirmek üzere yola çıkan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'ye (İDO) bağlı ''Orhan Gazi-1'' ve ''Osman Gazi-1'' feribotlarının rotası, Trablus ve Derne'den Bingazi'ye çevrildi.

Libya'da meydana gelen olaylar nedeniyle bu ülkede mahsur kalan Türkleri yurda getirmek için Yenikapı Limanı'ndan dün saat 16.40'ta yola çıkan İDO'ya ait ''Osman Gazi-1'' feribotu ile saat 18.15'te yola çıkan ''Orhan Gazi-1'' feribotunun, Girit-Libya arasında saat 14.00 itibariyle buluşması, saat 19.00 sıralarında da Bingazi'ye ulaşması planlanıyor.

Girit açıklarında seyir halinde olan her iki gemide, Türk Kızılayının hazırladığı toplam 40 tonluk yardım malzemesi bulunuyor.

Her iki feribotta, Dışişleri Bakanlığı görevlileri ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekibiyle birlikte toplam 80 personel bulunuyor. ''Orhan Gazi-1'' feribotuyla Anadolu Ajansı (AA) ve TRT muhabirleri de Bingazi'ye gidiyor.

Öte yandan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait ''Gelibolu'' fırkateyni, ''İskenderun'' adlı lojistik gemisi ve bir adet askeri yakıt tankeri de 20 mil mesafeden ''Orhan-Gazi 1'' feribotuna eşlik ediyor.

Haberin devamını KaptanHaber.com'dan takip edebilirsiniz.

http://www.kaptanhaber.com/gUNCEL/2722-gemi-deniz-liman-tekne-ido-libya-feribot.html

Editör: TE Bilişim