FARUK KALKAVAN, 5 YIL 4 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
 
İSTANBUL - Moda tasarımcısı Sinem Yalçın'a cipiyle çarparak ölümüne yol açtığı iddiasıyla yargılanan Faruk Kalkavan, ''bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak'' suçundan 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Faruk Kalkavan katılmadı. Kalkavan'ı duruşmada, avukatları Kadir Filizer ile Yılmaz Çiçek temsil etti. 

Duruşmada, Sinem Yalçın'ın annesi Nazmiye Neşe Yalçın ile babası Sinan Yalçın ve avukatları Aziz Şanioğlu da hazır bulundu.

Esas hakkındaki savunmasını yapan sanık avukatlarından Yılmaz Çiçek, Cumhuriyet Savcısının müvekkili hakkında ''bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak'' suçundan ceza verilmesini isteyen görüş bildirdiğini belirterek, kazanın oluş şekli ve cipin Yalçın'ın aracına çarpış şekline göre, ''taksir''in bile oluşmadığını öne sürdü.

Çiçek, müvekkiline ceza verilirken, lehine olan kanun maddelerinin uygulanmasını talep etti.

Avukat Kadir Filizer de avukat arkadaşının yazılı savunmasına ve söylediklerine katıldığını bildirerek, suçun bilinçli taksirle oluşmadığını savundu.

Filizer, müvekkili Faruk Kalkavan'a ceza tertip edilirken sanığın lehine olan kanun maddelerinin uygulanmasını istedi. 

Mahkeme heyeti, verdiği aradan sonra duruşmayı sonlandırarak, sanığın olay günü 34 MFK 52 plakalı aracıyla Topkapı yönüne seyir halinde iken Acıbadem Köprüsü'nü geçtikten sonra emniyet şeridinde durmakta olan Sinem Reyhan Yalçın'ın 34 EN 7013 plakalı otomobiline çarptığını, çarpmanın etkisiyle ötelenen otomobilin de aracın dışındaki Yalçın'a çarptığını hatırlattı.

Yalçın'ın bu kaza sonucu kaldırıldığı hastanede öldüğü, Kalkavan'ın cipindeki 2 arkadaşının da yaralandığını belirten mahkeme heyeti, önce sanığı, ''taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak'' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet cezayı, suçun ''bilinçli taksirle'' işlenmiş olması sebebiyle, 3'te 1 oranında artırarak 5 yıl 4 ay olarak belirledi. 

Kararda, Kalkavan'ın ehliyetine 1 yıl 6 ay el konulması da öngörüldü.

Kararla ilgili gözyaşları içerisinde duygularını dile getiren Sinem Yalçın'ın annesi Nazmiye Neşe Yalçın, ''Biz her gün ölüyoruz. Her gün 5 yıl ceza almış gibi yanıyoruz. Bu dava 5 yılla bitmemeliydi'' dedi.

Sinem Yalçın'ın babası Sinan Yalçın ise sanığa verilen cezanın teselli olduğunu belirterek, ''Adaletin kestiği parmak acımaz, ama yine de temyize başvuracağız. Er geç adalet yerini bulacaktır'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim