Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi ile birlikte Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Çevre Şenliği’nde yer aldı.

Sazova Bilim ve Kültür Parkı Amfi Tiyatrosunda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, belediye olarak hayata geçirilen çevre odaklı çalışmalara dikkat çekerek “Çocuklarımız çevreyi çok seviyorlar. Keşke siyasetçiler de çocuklarımız kadar duyarlı olsalar. Son günlerde zeytinliklerle ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Biz mücadeleyi sürdüreceğiz. Zeytinlikler yok edilerek sanayi tesisi yapılmaz. Anadolu topraklarının gerçek sahibi zeytinliklerdir. Kur’an’da da zeytin, adı geçen bir ağaçtır. Ellerini vicdanlarına koysunlar ve zeytinliklerden ellerini çeksinler. Tepebaşı bölgemizde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortaya çıkan rakam, kişi başı 11 metrekare yeşil alan. Diğer örneklerde 2-3 metrekareyi geçmiyor. Eskişehir’in bütün belediyelerindeki çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkürler. Tepebaşı Belediyesi olarak temiz enerji konusunda çok önemli adımlar attık. Türkiye’de lider belediye konumundayız. Sürdürülebilir projelerimiz uluslararası alanda karşılığını buluyor. Örneğin, güneş panelleri ile enerji tasarrufu sağlıyoruz. Leed sertifikalı çevreye duyarlı su sporları merkezimiz var. Dünyadaki akıllı şehirlerin bir parçasıyız. Diğer şehirlere örnek olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Çevre Şenliği’nde daha sonra Eko-Okul sertifika töreni ve Adalet İlkokulu Eko-Okul Korosu dinletisi gerçekleştirildi.

Etkinlikte ayrıca Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinin, günlük çalışma ortamında kullandığı araç-gereçlerle oluşturduğu Eko-Şov Ritm Grubu tarafından bir konser verildi.

Çevre Şenliği’ne katılan Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün, “Yeşil Ürünler” kapsamındaki çalışmalarından biri olan Sukurusu Uygulama Merkezi de “atık kağıt” alanında açtığı stant ile katılımcıları bilinçlendirdi.

Çocuklar ve ailelerinin yoğun katılım gösterdiği şenlikte renkli görüntüler ortaya çıkarken, Tepebaşı Belediyesi’nin geri dönüşüm işlerinde kullanılan cam kırma makinesi de Çevre Şenliği’nde ilgi gören stantlar arasında yer aldı.
Kaynak: iha