18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Şehit Barış Öztürk Ortaokulu tarafından Aşkın Şehitleri: "Çanakkale” isimli anma programı gerçekleştirildi.

Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen programa; AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Özden Akkaya, Barış Hancı ve Ali Pehlivan, İl Mili Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Özdemir ve Osman Cebeci katıldı. Programın özel konukları ise okula ismini veren Şehit Barış Öztürk’ün ailesi oldu.

Program, Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Programda, Okul Müdürü Ayhan Yerli konuşması yaparken, öğrencilerin hazırlamış oldukları birbirinden etkileyici tiyatro gösterileri davetlilere sahnelendi. Okul korosunun Türkiye’nin her yöresinden derlenen türküleri söylemesi ve şiirlerin okunması salonu dolduran izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Gece için hazırlanan tiyatro gösterileri, dekorlar, video, ses ve ışık düzeni de geceye katılanların büyük beğenisini topladı.

Programın sonunda sahneye davet edilen Milletvekili Harun Karacan, yaptığı konuşmada, "Maneviyatı yüksek bir gece geçirdik. Bu ülkede dinmeyecek ezanın ve inmeyecek bayrağın garantisini Çanakkale ruhu olduğuna inanıyorum. Başta şehidimiz Barış Öztürk olmak üzere şehitlerimizi yad ediyor, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Bu gecede emeği geçen başta Okul Müdürümüz Ayhan Yerli olmak üzere, görevli öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyor, herkese saygılar sunuyorum" dedi.

Program sonunda Milletvekili Harun Karacan, İl Milli Eğitim Müdürü Nemci Özen ve protokol üyeleri öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: iha