Erzurum’un Olur İlçesinin Beğendik Köyü’nde bulunan Karater Gölü olta balıkçılarının yeni gözdesi oldu.

Beğendik (Pırdanos) köyünden işçi emeklisi Haşim Aydın (55) Çanakkale’de çalışırken Olta balıkçılığına ilgi duymaya başladığını belirterek, “Köyüme geldiğimde hem kendi hobimi gerçekleştirmek hem de bölgemizi tanıtmak için bu göle balık attım. Balık yaşayıp yaşamadığını kontrol ettim. Sonra Milli Emlağa giderek Krater gölünü kiraladım. Altında havuzlar yaptım ama yolumuzu yapmadılar yaptıramadık. Sadece Olta balıkçılığı yaptırıyorum. Trabzon’dan gök kulağı Alabalığı getirdim, Norveç somonu getirdim iki balık çeşidi bir arada yaşayabiliyorlar. Erzurum’dan, Erzincan’dan dışardan birçok yerden gelip balık başı 5 TL ücret ödeyerek Oltayla balık avlaya biliyorlar” dedi.

Amatör Olta balıkçısı Sadullah Taş ise “Olta balıkçılığını hobi olarak yapmaktayım. Olta balıkçılığı için mükemmel bir yer. Boş vakitlerimde buraya gelerek hobimizi gerçekleçtiriyoruz” dedi.

Doğa sever emekli Öğretmen Osman Aslan ise “Birçok defa geldik bu göle bu krater gölündeki balıklar bu çevrede çok az bulunan kırmızı benekli alabalık var ama buraya gelecek bir yol yok köyde araçları bırakıp yaya olarak yürümek zorunda kalıyoruz. Yolu olmadığı için birçok insan gelemiyor, eğer iyi bir yol yapılırsa Olta balıkçılığı burada gelişe bilir turizme de açılabilir” dedi.

Pırdanos Gölü görsel güzelliği ile görenleri büyülüyor.
Kaynak: iha