Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin okul öncesi talim ve terbiye projesini gerçekleştirdiği Şehirder Çocuk Akademisi öğrencileri akademinin “Hayata dokunarak hayatı öğreniyoruz” etkinliği çerçevesinde Zafer Ofset ve Baskı Tesislerini gezdi.
Etkinlik kapsamında her ay bir yeri veya işletmeyi ziyaret eden Şehirder Çocuk Akademisi öğretmenleri eşliğinde gezdikleri ofset ve baskı tesislerinde ham kâğıtların kitap, gazete ve çok farklı doküman oluş aşamalarını baskı makinelerini tek tek gezip görerek öğrendiler. Matbaa çalışanları çocuklara kâğıdın kitaba dönüşme hikâyesini uygulamalı olarak gösterip anlattılar. Çocuklar tesisleri büyük bir dikkatle takip ettiler. Konuyla ilgili bir açıklama yapan akademinin müdiresi Nurdan Efe “Çocuklarımız köy hayatını Umudum köyü ziyaretimizde, Cumhuriyet Bayramını Erzurum Kongre binasında, bakırın işlenme öyküsünü Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bakır Atölyesi’nde, Erzurum’un yaşadığı tarihi tabyalarda, kitap sevgisini Habibaba Kütüphanesi’nde, halının dokunmasını ve geleneksel el sanatlarını ESMEK’lerde bizzat yerinde öğrendiler. Şimdide kâğıdın kitap oluş serüvenini yerinde öğreniyorlar. Akademimize devam eden öğrenciler hayatı hayata dokunarak öğrenmiş, böylelikle akranlarına göre bilgi ve görgülerini artırmış oluyor. Akademimiz içerisinde de yaptığımız çalışmalarla çocuklarımızın hayat tecrübeleri erken yaşta üst düzey oluyor. Çocuklarımız 3,5 yaşından 6 yaşına kadarki yaş grubunu kapsıyor. Biz akademimize ‘olgunlaşma enstitüsü’ derken işte bu gelişime dikkat çekiyoruz. Bugün de bize kapılarını ardına kadar açıp çocuklarımıza büyük bir özenle yaptıkları işin özelliklerini ve önemini anlatan ofset çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz.”
Çocukların ziyaretinden ziyadesiyle memnun olduklarını söyleyen Zafer Ofset ve Baskı Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Metin Barlak, çocuklara ve öğretmenlerine kendi matbaalarında yaptıkları ajandalardan ve kitaplardan hediye etti.
Kaynak: iha