10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki özel bakım merkezlerinde barınan engelliler, Erzurum Orman İşletme Müdürlüğü’nün ‘’Ağaçlandırma Seferberliğine Bir Fidanla Sende Katıl’’ kampanyasına katılarak, Pasinler İlçesi Paşapınar’ı mevkiinde fidan dikimi gerçekleştirdiler.
Etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, Aile ve Sosyal politikalar Şube Müdürü Selami Peksöz, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Erzurum Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Ömer Er, Er Huzur Bakım Merkezi Müdürü Levent Şimşek, Güzide Bakım Merkezi Müdürü Emine Kahvecioğlu ve çok sayıda engelli katıldı.
Ekinci burada yaptığı konuşmada, ağaçlandırmanın önemine değinerek, engellikler haftasında bu alandaki farkındalığı artırmak için böylesine anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.
Fidan dikmenin doğayı korumak açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten Ekinci, ‘’ Bizler bugün olduğu gibi engel tanımadan engellilerin yanında olacağız. Doğayı korumak açısından engel tanımayan bir etkinliğe imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Etkinliğimize destek veren herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
Konuşmaların ardından engelliler, fidanları Erzurum Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Ömer Er önderliğinde toprakla buluşturdular. Ekinci ve Peksöz de engellilere fidan dikimi konusunda eşlik etti.
Etkinliğin ardından engellilere yönelik düzenlenen Erzurum gezisi kapsamında, Aziziye Tabyası ve Abdurrahman Gazi Türbesini ziyaret edildi.
Kaynak: iha