Horasan Belediyesi, ilçenin eğitim hayatına katkı sunmaya devam ediyor.
Horasan Belediyesince, Horasan Mesleki Eğitim Merkezi’nde, Horasan Lisesinde, Şehit Mehmet Gök Sağlık Meslek lisesinde Horasan Anadolu Lisesinde ve ilçe genelinde bulunan liseler arası YGS’ye hazırlık kapsamında deneme sınavı düzenlendi.
Okul sınav merkezlerinde 12. sınıf öğrencilerin sınav heyecanını yenmesi için gerçekleştirilen denemeye 600 öğrenci katıldı. Horasan Kaymakamı Doğan Dinç, Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, ve Horasan İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahattin Karakurt, Horasan Belediye Meclis üyeleri ile birlikte sınava katılan öğrencilere başarılar diledi. Başkan Aydın, “YGS öncesi 12. sınıfta öğrenim gören çocuklarımız için deneme sınavı düzenledik. Bizleri her zaman öğrencilerimizin arkasındayız. Horasan Belediyesi olarak onlara gereken desteği vermeye hazırız onlardan tek isteğimiz vatanına ve milletine bağlı bir nesil olmaları bu ilçenin evlatlarını daha iyi daha güzel yerlerde görmek istiyoruz bizlerin tek umudu budur ayrıca genç öğrenci kardeşlerimizi Deneme sınavında bu büyük maratona konsantre olmalarını amaçladık ve YGS sınavı öncesi onları bu deneme sınavına tabi tuttuk” dedi.
Başkan Aydın daha sonra beraberindekilerle Fatih İlköğretim Okulun’da temas ve incelemede bulundu.
BAŞKAN AYDIN’DAN ÖĞRENCİLERE BURS SÖZÜ
Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, öte yandan Horasan’daki liselerde ziyaret ettiği son sınıf öğrencilerine, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonrası 4 yıllık lisans üniversitelerini kazandıkları takdirde karşılıksız burs vereceklerini söyledi.
Horasan Anadolu Lisesinin ardından Kaymakam Doğan Dinç, Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın ve beraberindekilerle birlikte ziyaret ettiği Horasan Lisesinde son sınıf öğrenciler ile sohbet ederek öğrencilere Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonrası tercihlerini üniversitelerindeki bölümlerden yana yapmaları halinde karşılıksız burs sözü verdi.
Horasan Anadolu lisesinde öğrencilere yönelik konuşma yapan Belediye Başkanı Aydın, “Horasan’da ’eğitim ve hep önceliğimiz oldu” dedi. Başkan Aydın; “Görev süremiz içerisinde eğitime belediyemiz imkanları dahilinde sınırsız destek olduk. Belediyecilik yol-su-kanalizasyon-park bahçe düzenleme hizmetlerinden ibaret değildir.Bu çalışmalar zaten belediyenin asli görevleri içerisindedir.Bizler belediyeciliği hep farklı pencereden bakmaya çalıştık.Hizmetlerimizde Horasan’da bir metre kare parke tası az olsun, ama eğitim adına eksik bir araç-gereç kalmasın anlayışı içerisinde hareket ettik. Okullarımızın fiziki ihtiyaçlarını ve araç-gereçlerini temin ediyoruz.Modern ve donanımlı dersliklerde eğitim almaları adına destek oluyoruz.İlçe mizdeki öğrencilerimizin geleceğin Türkiye’sinin yönetiminde söz sahibi olmaları istiyoruz. Türkiye’de öğrencilere burs veren sayılı belediyeler içerisindeyiz. Küçük bir belediye olmamıza rağmen Türkiye’de yüksek okul okuyan öğrencilere burs veren sayılı belediyeler arasındayız. Öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlayıp velilerimizin ekonomik yükünü bir nebze olsun hafifletmek istiyoruz. Belediyemiz imkanları ölçüsünde eğitim yardımlarına devam edeceğiz. Ben buradan öğrenci velilerimize de sesleniyorum çocuklarımızın eğitiminde şimdiden dikkat edilmesini istiyorum, Bende bir öğrenci velisi olarak çocuklarımızın küçük yaşlarda eğitimlerindeki öneminin bilinci içerisindeyim. Çocuklarımız hayata atıldıklarında, bu günlerde aldıkları eğitim sayesinde zorlukları kolay aşabilmelidirler. Öğrencilerimizin her biri inşallah güzel meslek sahibi olurlar. Geleceğin Çiçekleri bu günün tohumları içerisinde saklıdır. Bizlerde öğrencilerimize en güzel şekilde yetiştirip büyüdüklerinde çiçek gibi güzel bir yaşam sürmelerini temenni ediyoruz. 2016 Eğitim-Öğretim yılı YGS ve LYS sınavlarının öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Kaynak: iha