Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ilçe ziyaretleri kapsamında Çayırlı ilçesini ziyaret ederek açılış ve ziyaretlerde bulundu. Vali Kahraman İlçe ziyaretinde sürprizle karşılanarak kendi isminin verildiği Vali Süleyman Kahraman Aile Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışını yaptı.
Vali Süleyman Kahraman ilçe ziyaretleri kapsamında Çayırlı ilçesini ziyaret etti. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve ilgili kurum müdürlerinin de eşlik ettiği ilçe ziyaretinde Kaymakam Mithat Can Kutluca ve kurum personelleri tarafından karşılanan Vali Kahraman, ilk olarak Kaymakamlık binasını ziyaret etti. İlçede yapılan çalışmalar, yürütülen projeler ve ilçenin genel durumu hakkında brifing alan Vali Kahraman ilçe kaymakamlığı ile aynı binada bulunan Adliyeyi ziyaret etti.
Ardından Vali Süleyman Kahraman, Çayırlı ilçesinde kendi isminin verildiği Vali Süleyman Kahraman Aile Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışını yaptı. Çayırlı ilçesi için hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Kahraman, bu merkeze isminin verilmesinden haberdar olmadığını, kendisi için sürpriz olduğunu hatırlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.
Çayırlı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından SODES projesi kapsamında eski hastane binasında hizmete açılan “Vali Süleyman Kahraman Aile Sosyal Yaşam Merkezi’ni” gezen Vali Kahraman binada verilen hizmetleri yerinde gördü. Proje kapsamında ilçedeki kadınların ve çocukların sosyal faaliyetlerden yararlanabileceği üç katlı binada; spor salonu, çocuk oyun alanı, mesleki eğitim sınıfları ve dinlenme salonu yapılarak ilçedeki vatandaşların hizmetine sunuldu. “Vali Süleyman Kahraman Aile Sosyal Yaşam Merkezi’ne” Vali Kahraman’ın ismini veren ilçe Kaymakamı Mithan Can Kutluca’nın eşi Ferda Didem Kutluca’ya teşekkür eden Vali Kahraman, çalışmalarında başarılar diledi.
Yaşam Merkezinin açılışının ardından, Vali Süleyman Kahraman ve beraberindekiler, Çayırlı ilçesinde yenilenerek, İstanbul’da teröristler tarafından rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz isminin verildiği parkın açılışını yaptı. Şehit savcı için dua eden Vali Kahraman, emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra Vali Kahraman ilçede inşası tamamlanarak eğitim öğretim yılının ikinci döneminde hizmet vermeye başlayan 16 derslikli Çayırlı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin açılışını yaptı. Birçok bölümün de yer aldığı okulda sınıfları gezen Vali Kahraman, öğrencilerle sohbet ederek başarılar diledi. Öğrencilere önemli mesajlar veren Vali Kahraman "ülkenin geleceği siz gençlere emanet. Sizlere güveniyoruz" dedi.
Vali Süleyman Kahraman, Çayırlı ilçesinde katılmış olduğu açılış programlarının ardından esnaf ziyaretinde bulundu. Çayırlı esnafı ile görüşen Vali Kahraman’ın son ziyareti ise Çayırlı Belediye binası oldu. Belediye Başkanı Atınç Bahadır ile görüşen Vali Kahraman, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alarak, çalışmalarında başarılar diledi.
Kaynak: iha