Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy kent genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Öncelikle Atatürk Parkında gerçekleştirilen yol ve temizlik çalışmalarını inceleyen Başkan Başsoy, daha sonra Halit Paşa Caddesi ve Sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek esnaf hemşehrilerimizle kısa bir süre sohbet etti. Ardından Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından şehir genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Başsoy,Ekşisu bölgesini ziyaret ederek,mesire alanın da gerçekleştirilen çalışmaları inceledi.
Ekşisu mesire alanını gerçekleştirilen çalışmalar ile Ekşisu mesire alanının Türkiye’nin en güzel mesire alanlarından biri olacağını belirten Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “180 bin metrekarelik alana sahip olan Ekşisu mesire alanında yürütülen çalışmaların en kısa sürede tamamlayacağız. Ekşisu bölgesine hayat veren havuzun ve yakınında bulunan göletin suyunu tahliye ederek iş makineleriyle temizliğini gerçekleştirdik. Ayrıca bölgede 40 bin m2’lik yeni mesire alanını kullanıma hazır hale getirdik. Bu alanda 750 araçlık 10 bin m2 alana kurulu bir de otopark hizmete sunduk. Ekşisu bölgesinde yapılan bu köklü çalışmalar dışında duvarların ve yolların yenilenmesi gibi detay çalışmalar da yürüttük ve çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Şimdide ağaçlandırma çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu ağaçlar Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün seralarında yetiştirildi ve şehrimizin muhtelif bölgelerine dikimi gerçekleştiriliyor. ” dedi
Gerçekleştirilen incelemelerde Başkan Başsoy’a Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, Belediye Meclis Üyesi Recep Gökalp eşlik etti.
Kaynak: iha