ERDOĞAN: ''RİZE TERSANELER BÖLGESİ OLACAK''
 
RİZE - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'yi tersaneler bölgesi haline getirmek istedikleri belirterek, ''Teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından yatırımcılarımızı Rize'de tersane kurmaları için teşvik edeceğiz'' dedi. 

Başbakan Erdoğan, ''Rizeliler Günü Kültür ve Sanat Etkinlikleri'' kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. 

''Bizim siyaset anlayışımızda millete sırtını dönmek yoktur. Millete söz verip de o sözde durmamak yoktur. Biz eserler yaratmak için, yapmak için buradayız'' diyen Erdoğan, Rize'ye yapılan hizmetlerden örnekler verdi. 

RİZE'Yİ TERSANELER BÖLGESİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

 Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik olmak üzere 4 temel ayak üzerinde inşa etmeye çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Rize'yi tersaneler bölgesi haline getirmek istiyoruz. Türkiye'de gemi inşa alanında son yıllarda büyük bir atak var. Rizemizin bu gelişimden payını almasını istiyoruz. Bunun için merkezle birlikte Derepazarı, Ardeşen, Pazar ve İyidere'de tersane kurulmasına uygun alan bulma çalışmaları devam ediyor. Teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından yatırımcılarımızı Rize'de tersane kurmaları için teşvik edeceğiz. Rize'de, su kaynaklarının doğal güzelliklere zarar vermeden en iyi şekilde değerlendirilmesi için bütün gayretimizle çalışacağız. Rizemizde pek çok dere var. Bu dereler üzerinde hidroelektrik santraller yapılması mümkün. Bazı hatalar varsa bunlar giderilir ama biz halkımızın karanlıkta kalmasını istemiyoruz. Aydınlık için bu suları enerjiye dönüştüreceğiz. Bu sulardan içme suyu olarak istifade edeceğiz.''

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim