28 Nisan'da, devlete ait savunma sanayi şirketi PT Pindad liderliğindeki bir Endonezya konsorsiyumu, yerel olarak inşa edilen "Tank Boat" katamaran savaş gemisinin bir prototipini suya indirdi.

Tank Boat, Endonezyalı tekne yapımcısı PT Lundin Industry Invest'in X18 platformundan türetilmiştir. 2014 yılında gemi inşa şirketi PT Lundin Industry Invest 18 metrelik gemi için ilk tasarım konseptini açıklamış, konsepti geliştirmek için devlete ait savunma sanayi şirketi PT Pindad, elektronik grubu PT Len ve mühendislik şirketi PT Hariff ile güçlerini birleştirmişti. Cakarta'daki Indo Defense 2016 fuarında, geminin ilk tam ölçekli modeli halka açılmıştı.

Tank mühimmatı ile devriye gezecek!

Gemi, tarete monte edilmiş topuyla bir ilk olarak görülüyor. Esas olarak Endonezya tarafından yürütülen "brown water'' (kahverengi su) operasyonlarında kullanılmak üzere tasarlanan gemi bir müfreze (60'a kadar) askerden fazlasını taşıyacak kadar büyük olduğu belirtiliyor. Taret tarafından ateşlenebilen mühimmat arasında, genellikle tanklarda görülen Cockerill 105 mm top, 30 mm tam otamatik top ve yivli 105 mm top gibi opsiyonlar dikkat çekiyor.

600 deniz mili transit seyir!

PT Pindad 29 Nisan'da Tank Boat'un Endonezya Ordusu'nda [TNI] hizmete girerek, Endonezya'nın iç ve dış sularında devriye ile sahil güvenlik operasyonlarını destekleme noktasında destek kuvvet oalcağını duyurdu.

60'a kadar asker taşıyabilen ve 40 deniz mili hıza çıkabilen geminin tam dolu halde dokuz deniz mili hızında 600 deniz mili mesafe transit seyredebileceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim