En havalı tekne hangi ünlüde?

Rahmi Koç, Cem Yılmaz ve Serdar Bilgili gibi ünlülerin yatları İstanbul'da görücüye çıkıyor. Pendik'te düzenlenecek 'Boat Show'da sergilenecek tekneleri 50 bin kişi inceleyecek. Hatta tur bile atabilecek. Fuarda değeri 17 milyon euro olan mega yatlar da var

İstanbul denizde düzenlenen ilk 'Boat Show' fuarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boat Show, 4-50 metre üzeri 2011 model yüzlerce tekne, yat ve mega yatı biraraya getiriyor.

Marintürk İstanbul City Port-Pendik'te 20 Ekim'de görücüye çıkacağı 29.İstanbul Shop&Miles Boat Show ziyaretçilerin beğendikleri modelleri denizde test etmesine olanak veren ayrıcalıklı bir organizasyon ile farklı bir konsepte imza atıyor.

Fuarın en önemli özelliği değeri 17 milyon euronun üzerindeki mega yatlarla birlikte her bütçeye uygun 30 bin dolarlık teknelerin de sergilenecek olması.

Fuarda sergilenecek bazı teknelerin muadilleri denizde, bazıları tersanede. Bunların sahibi herkesin yakından tanıdığı ünlü isimler. Çarşamba günü ise yaklaşık 50 bin kişi bu tekneleri inceleyebilecek, hatta denizde tur atabilecek!

SÜPER ZENGİNLERİN SÜPER YATLARI

ZENGİNLERİN YATLARI TÜRKİYE'DEN

NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu, Türkiye'de özellikle mega yat inşasında büyük ilerleme kaydedildiğini ve dünyada 3'üncü sıraya gelindiğini belirtiyor. Tığlıoğlu'nun verdiği bilgilere göre, 2004'te 685 milyon, 2005'te 1 milyar 250 milyon dolar olan ihracat rakamları 2009'da neredeyse 2 milyar dolara yaklaşarak 1 milyar 777 milyon dolara çıktı.

Pazarın büyüklüğü 30 milyon euroyu buluyor. Üretimin yüzde 50'si yurtdışına gidiyor. İtalya, Fransa, İngiltere, Amerika, İsrail ve Kuveyt'ten talep yüksek. Denizcilik Müsteşarlığı verilerine göre, 2009'da lüks yat siparişlerinde, bir önceki yıla göre yüzde 88 artış dikkat çekiyor. Günümüzde yaklaşık 688 adet yat inşası sürüyor. 150 feet üzerindeki motor yat siparişleri yüzde 15 artmış durumda, yelkenli yatlar adet olarak tekne inşasının yüzde 8'ini oluşturuyor.

İç dizaynı Fendi marka

Azuro 109 VBG modelini kullanıyor. Tekneni adı: JR. 4 milyon euroya mal olmuş tekne VBG Holding tersanesinde 11 ayda inşa edilmiş bir motor yat. Uzunluğu 32 metre, genişliği 14 metre. İç dekorasyonu ve eşyalarının tümü Fendi marka. 6 kamarası bulunuyor. Asansörlü,dijital teknolojiye sahip, klima sistemli ve oldukça lüks hazırlanmış. İçinde sinema, müzik odası, SPA, sauna ve hamam bulunuyor. Bu yıl İstanbul Shop&Miles Boatshow'da Azuro 109 VBG modeli sergileniyor ama iç dizaynı farklı...

Ateş beğenecek mi?

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Beneteau Oceanis 43 yelkenli kullanıyor. Ancak çocukları küçük olduğu için motoryat almak istiyor. Bu yüzden fuarda Ateş'e Beneteau tarafından 1 milyon euroya özel megayat getirildi.

Serdar Bilgili'nin yatı çok havalı

Teknesinin adı 'Extreme'. Serdar Bilgili bu yatı İkinci el olarak aldı. Sıfır modelleri 4 milyon euro civarında. Yat, İtalyan tasarımı ve Türkiye'de Tuzla tersanelerinde yapılmış. 4 kamaralı, yüksek tavanlı, elips hatlara sahip. Uzunluğu 19 metre.

Recep İvedik'in teknesi 300 bin euro

Teknesinin adı 'Belafonte' ve bir motoryat. Aynı marka ve aynı model motoryattan iki tane alan Şahan Gökbakar'ın teknesi Princess'in V55 modeli. Teknelerin ikisi de 17 metre ve ikiz VOLVO 700 HP dizel motora sahip oldukça hızlı tekneler. Princess V55 tipi tekneler 3 kamaralı, 6 yatak kapasiteli ve 32 mil hız yapıyor. Fiyatı 300 bin euro.

Ünlü televizyoncu teknoloji seviyor

Sea Ray 470 model Sundancer marka süper teknolojik ve özel dizayn 4.2 milyon dolarlık yatı var. 24 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğindeki yatta her türlü konfor düşünülmüş. Tam bir mühendislik harikası ve klasik bir yat. Aynı yat İstanbul Shop&Miles Boatshow'da görücüye çıkıyor. Fiyatı 1.2 milyon euro

Nazenin V'in farklı tasarımı

RMKYAT'ın 70 nolu projesi olan Nazenin V'i Rahmi Koç kullanıyor. Nazenin V'in farklı tasarımları bu yıl fuarda sunulacak. Nazenin V, 'Dünya Süperyat Ödülleri', '45 metre üstü en iyi yelkenli' kategorisinde rakiplerini geride bırakarak 'Jüri özel ödülü' ile onurlandırılmıştı.

CMYLMZ'ın yatını isteyen 1 milyon euro ödeyecek 

CEM YILMAZ: Ünlü komedyenin 18 metre boyundaki halen kullandığı yatı özel yapım ve fiyatı 1 milyon euro.

GANİ MÜJDE: Uzun zamandır denizciliğe meraklı olan Gani Müjde, geçen yıl İstanbul Shop&Miles Boatshow'un da resmi yüzü ve marka elçisiydi. Teknesinin adı 'HaYacht'. Bu modelin özelliği yüksek salon özelliği, köşeli hatları ve yelkenini kullanmanın çok kolay oluşu. Yatın manzaralı, geniş bir yatak odası var. Gani Müjde yatını 80 bin euroya satın almış. Aynı yat şu anda bir üst modeli ile yine satışta ve fiyatı 109 bin euro.

OKTAY KAYNARCA: Teknesinin adı 'Sade'. Oktay Kaynarca'nın yatı 21. metre uzunluğunda ve özel tasarım. Teknenin teknik özellikleri aynı kalmakla beraber iç dizaynını Oktay Kaynarca kendi isteği doğrultusunda komple yeniletmiş. Yatın fiyatı 2.5 milyon euro.

Editör: TE Bilişim