ABD Merkez Bankası Fed‘in faiz kararının ardından dolarda gerileme görülmüyor. Bu durum Brexit (AB’den ayrılma) oylamasının tedirginliğine dayandırılıyor. Yatırım danışmanları, oylamanın dolarda önemli bir oynamaya neden olacağına işaret ediyor.



Danışmanlardan Enver Erkan, Fed kararının lira varlıklarında rolünün sınırlı olduğuna temas ediyor. Erkan, “Normalde Fed kararları olumlu ama şu an dünya için Brexit daha ön planda. Oylamanın Britanya ve Avrupa’nın yanında Türkiye için de önemli olacağı tahmin ediliyor.” diyor.


Erkan, Britanya’nın AB’de kalma kararının lira varlıkları adına olumlu olacağını ve doların 2,85 lira olabileceğini belirtiyor.



Rıdvan Baştürk de dolarda Fed’in ılımlı tavırlarının değil de Brexit tedirginliğinin belirleyici olduğundan söz ediyor.


Baştürk, “Britanya’nın kalma kararı yatırımcı için olumlu olacak, tedirginlik ortamı gidecektir. Bu durum dolara da yön verecek. Ama kalma kararı doları 2,90 seviyelerine çekebilir.” ifadelerini kullanıyor.



Arzu Toktay ise Brexit oylamasının risk olmaması halinde ileri ülkelere yarar getireceğini ve doların 2,90 liranın altına inebileceğini öngörüyor.
Cihan
Kaynak: cha