Gemi inşa, açık deniz (offshore), havalimanı, maden, demiryolu, savunma sanayisi başta olmak üzere, farklı sektörlerde yer alan pek çok yerli ve yabancı sanayi kuruluşuna hizmet veren Üntel Kablo, fuarda, üretimini yaptığı “özel kablolar” portföyünü tanıtıyor. Sektörde faaliyet gösteren firmaların yanı sıra pist aydınlatma kabloları ve diğer ürünleri ile resmi kurumlar ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi son kullanıcılar ile de çalışan Üntel Kablo, salgın öncesinde, yılda ortalama 7-8 fuara katılıyordu; bununla birlikte, ilk defa bir sanal fuara katılıyor. Yakında inşası tamamlanarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren en büyük tonajlı gemi olması beklenen ANADOLU’da kullanılan ürünleri ile bu alandaki tecrübesini kanıtlayan Üntel Kablo, SAHA EXPO’da, savunma ve havacılık sanayisinde faaliyet gösteren müşterilerine, daha fazla ürününü tanıtmayı hedefliyor.

2019 yılında SAHA İstanbul’a üye olan Üntel Kablo’nun Yönetim Kurulu Üyesi Onur Serhat Günan, kalifikasyonunu tamamlayarak ilgili sertifikaları aldıkları VG95218 tipi askeri gemi kablolarına yönelik şu bilgileri verdi: “Zorlu üretim ve test koşulları ile öne çıkan bir ürün grubu olan VG95218 tipi askeri gemi kablolarını sertifikalandırdık ve bu alanda, dünyanın çok az sayıdaki kablo üreticisinden biri olduk. Türkiye’de ise bu alanda ilk ve tek firmayız. Askeri tip gemiler ve denizaltılar için tasarlanan bu kablolar, yapıları itibarıyla kuru ve ıslak deniz ortamlarında kullanılabilirler. Zehirli gazlar çıkarmayan ve düşük duman yoğunluğuna sahip bileşenler kullanılarak üretilen bu kablolar, ekranlı yapıları sayesinde, elektromanyetik koruma gerektiren ortamlarda da kullanılabilirler. Ağırlık ve ölçülerin de önemli olduğu VG95218 ürün grubunda, farklı görevler için kullanılan, kısım 60’tan 66’ya kadar 7 farklı çeşit kabloda, Üntel Kablo olarak ürünlerimizi sertifikalandırdık. Bu 7 kısımda sertifika sahibi olan, dünyadaki 3 firmadan biriyiz. Bu sayede, hem milli askeri gemilerimize hizmet vermeyi hem de ihraç pazarlarında, global ve rekabetçi bir oyuncu olmayı hedefliyoruz.”

KAYNAK; MSI savunmahaber.com

Ürün yelpazesinde 15.000’den fazla kablo çeşidi bulunan Üntel Kablo, fuarda, savunma ve havacılık sanayisi için ürettiği özel kablolarını tanıtıyor.

Üntel Kablo’nun 200’ün üzerinde ürünü; ABS, DNV-GL, VDE, RINA, BV, LR, TSE ve Türk Loydu gibi kuruluşlar tarafından sertifikalandırıldı.

Editör: TE Bilişim