Zeytin ve zeytinyağında kalitenin yanı sıra tasarımlarıyla da Türkiye’nin dış pazarlardaki rekabetçiliğine güç veren Tariş Zeytin ve Zeytinyağı, Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen Worldstar 2017 yarışmasında “Lüks Ambalaj” kategorisinde Worldstar seçildi. Tariş Asırlık’ın aldığı uluslararası ödül, 28 bin Egeli üreticinin gururu oldu.

Asırlara tanıklık eden, Anadolu topraklarının kültür zenginliğinin abidesi olan zeytin ağacı, Egeli üreticinin alın terini bir kere daha karşılıksız bırakmadı. Yüzyıllardır bu toprakların bekçiliğini yapan, türkülere, destanlara konu olan zeytin ağacının bu yönüne dikkat çeken en önemli ürünlerden biri olan Tariş Asırlık, 350 yıllık ağaçlardan elde edilen zeytinyağıyla dünya çapında bir başarıya imza attı. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği tarafından üretilen ve Edremit Körfez bölgesinde bulunan bu kadim ağaçların lezzetini yansıtan Asırlık, sektöre tasarım konusunda da ilham oldu. Kaliteyi yenilikçi yaklaşımlarla ve eşsiz tasarımlarla taçlandıran Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, Asırlık ile dünya çapında “lüks ambalaj” seçildi. Uluslararası platformda büyük prestije sahip olan WPO, Worldstar 2017 yarışmasında Tariş Asırlık’ı dünya çapında star olarak ödüllendirdi. Tariş Asırlık’a ödülü ise Almanya’da mayıs ayında düzenlenen muhteşem bir törenle verildi. Interpack Ambalaj Fuarı haftasına denk getirilen ödül törenine 35 ülkeden 194 ürün katılımı gerçekleşti.

WPO’nun 45 yılı aşkın süredir dünyanın her yerinden sayısız yeni ambalajı ödüllendirdiği WorldStar 2017’nin jüri toplantısı Viyana’da yapılmıştı.
Kaynak: iha