Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB), Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) ve EXPO 2016 Antalya Ajansı tarafından imzalanan protokol uyarınca süs bitkileri sektörü EXPO alanında SÜSBİR tarafından temsil edilecek.
SÜSBİR, kurumsal bahçeler bölümünde ve biyoçeşitlilik tema parkurunda ülkemize özgü bahçeler hazırlayacak. Konuyla ilgili SÜSBİR’den yapılan açıklamada, EXPO 2016 sürecinde SÜSBİR’in başından beri bulunduğuna ve EXPO ile süs bitkileri sektörünün bir eşik daha atlayacağına vurgu yapıldı. Açıklamada, "Türkiye ve Antalya’ya çok önemli değerler katacak bir sergide kurumsal olarak bulunmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Bu sektörümüz için bir fırsattır" denildi.
6 ay açık kalacak olan, yurt içi ve yurt dışından milyonlarca insanın katılımı beklenen "Çiçek ve Çocuk" ama temalı EXPO 2016’da TÜRKTOB öncülüğünde SÜSBİR’in EXPO’ya dahil olmasının çok önemli olduğu ve EXPO’da fikirlerin ve kültürlerin geleceği için üretilen projelerin sergileneceği kaydedilen açıklamada, giderek büyüyen üretim ve ihracatını artıran Türk süs bitkileri sektörünün SÜSBİR tarafından uluslararası ölçekte temsil edileceği ifade edildi.
Kaynak: iha