Sanmar, ilk römorkör tasarımlarının önemini her zaman başarısının ayrılmaz bir parçası olarak görüyor ve kutluyor ancak, geçmişin geleceğe yol açması gerekliliğinin farkında.  

Bu nedenle SANMAR, 1995'ten beri inşa ve teslim edilen ilk Sanmar, Doğançay ve Ulupınar Serilerinin üretimini bırakmaya karar verdiklerini büyük bir gururla belirtti.


 

SANMAR, modern güç, performans, manevra kabiliyeti ve güvenilirlik talepleri için optimize edilmiş yeni römorkör çeşitlerini üretmeye devam ediyor. Günümüze uygun olan ve daha yüksek yakıt verimliliği, daha düşük emisyon ve mürettebat konforu gibi zorundalıkları, yapı kalitesinden ve dayanıklılığından ödün vermeden karşılayan tasarımlar ile alıcıların karşısına çıkıyor.

YENİÇAY

Bu yeni tasarım kompakt römorkörlerden Yeniçay serisi (RAscal 1800) modern, yüksek performanslı, Z-tahrikli hat elleçleme ve daha küçük gemi elleçleme zorluklarına çözüm getirmek için Robert Allan Ltd. tarafından geliştirilmiştir. 12 numaralı Yeniçay römorkörü, tüm çalışma modlarında sınıfının en iyi deniz tutuşu, manevra kabiliyeti ve istikrarını sağlamak için önceden başarılı olmuş birçok çeşit römorkör tasarımlarına dayanarak dikkatle geliştirilmiştir.

Bozçay

Bozcay serisi (RApport 1900SX), genel liman ve kıyı çekme görevleri için ideal, güvenli, sağlam bir römorkördür. İnşaat ve stabilite için tüm uluslararası sınıflandırma standartlarını karşılıyor. Halihazırda yapım aşamasında olan 6 numaralı bu römorkör için pazar, zor ve çok yönlü küçük işgücü ihtiyacı dolayısıyla gittikçe büyüyor.

Sırapınar

Sırapınar serisi (RAmparts 220), yüksek standartlarda bir makine otomasyonu ile tasarlanmıştır.Yine bir Robert Allan Limited tasarımı olan Sanmar’ın 40'tan fazla inşa edilmiş 60-75 tonluk baba Boğacay serisinin olağanüstü başarısı üzerine inşa edilmiştir. Sırapınar, Boğaçay'a en yakın römorkördür ancak 2 metre daha kısa ve 0.4 metre daha geniştir. Müşteri tarafından seçilen ana makine ve tahrik sistemine bağlı olarak, Sırapınar sınıfı 60 tona kadar çekme sağlayabilse de, bugüne kadar teslim edilen çoğunluk 50 ton çekme gücüne sahip donanımdır. Şimdiye kadar teslim edilen bu 18 numaralı tasarımın mevcut örnekleri, genel tasarımları ve özellikle manevra, denizcilik ve istikrar performanslarından ötürü büyük beğeni topladı ve şu anda İstanbul'daki Sanmar Tuzla tesisinde halihazırda yapım aşamasındadır.

Sanmar, bu değişikliklerin, Bozçay, Yeniçay ve Sırapınar serilerinin dünya çapındaki öncü müşterilerle aynı kabul ve başarı seviyesine ulaşacağından emin görünüyor.

Editör: TE Bilişim