Petrol ve gaz arama için iş dünyasına davet

Enerji Bakanı Dönmez, “Petrol ve gaz aramacılığında iki sondaj gemisiyle yolumuza devam edeceğiz. Yatırımcıları bu sektöre davet ediyorum” dedi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin petrol üretimini bugünkü rakamların en az iki katına çıkarması gerektiğini belirterek, “Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında denizlerimizdeki petrol ve gaz aramacılığında iki sondaj gemisiyle hızla yolumuza devam edeceğiz. Hep dediğimiz gibi varsa bulacağız. Bu vesileyle tüm iş insanlarını Türkiye’de petrol ve gaz aramacılığı sektörüne yatırım yapmaya davet ediyorum” diye konuştu. 

VERİMLİLİK VURGUSU 

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) ev sahipliğinde düzenlenen IEA Dünya Enerji Görünümü 2018 Raporu’nun Türkiye tanıtım toplantısında, Bakan Dönmez’in mesajı okundu. Enerjide verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının sektör açısından önemli olduğuna işaret eden Dönmez, “Verimlilik, en temiz kaynağımız ve bu konuyla ilgili özel adımlarımız olacak. Petrolde nasıl varsa bulacağız diyorsak, verimlilikte de var ve kullanacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim