Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sicil affını da kapsayan, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmelerinin yarım kaldığını hatırlatarak, "Esnafımızın gözü kulağı Mecliste" dedi.

Kanun tasarısının görüşülmesinin geçtiğimiz hafta sonu TBMM Genel Kurulunda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yarım kaldığını hatırlatan Palandöken "Ancak Anayasa görüşmelerinin ikinci tur oylaması öncesinde esnafımızın beklediği sicil affı ile ilgili görüşme tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Palandöken "Hafta başında ise araya ülkemiz için çok önem taşıyan anayasada değişiklik öngören teklifin görüşmeleri girdi. Şimdi esnafımızın gözü, kulağı meclisten gelecek haberde. Torba kanun tasarısı anayasa değişikliği teklifinin birinci tur görüşmelerinden sonra verilecek arada yeniden genel kurulun gündemine gelecek. İkinci tur oylama öncesi TBMM’de kaldığı yerden görüşülmesine devam edilerek sonlandırılacak. Esnafımız merak etmesin konunun yakından takipçisiyiz" dedi.
Kaynak: iha