Moody’s’in sektör raporunda Yatırımcı Servisine göre 2020 yılında küresel denizcilik sektörü için görünüm, ABD-Çin ticaret gerilimleri ve dünya çapındaki düzenleyici risklerle dengelenmesi beklendiğinden daha yüksek kazanç bekleniyor.

İstikrarlı görünümün kilit faktörlerinin, faiz, vergi, amortisman ve itfa paylarının (EBITDA) 2020’ye kadar yüzde 16 ila 18’lik bir büyüme ve büyük ölçüde dengeli talepten önce beklenen kazançların bir kombinasyonu olduğu belirtildi.

Bu pozitif durumların, korumacı ticaret politikalarının ve artan düzenlemelerin aşağı yönlü riskler ile dengelendiği kaydedildi.

Moody’s Başkan Yardımcısı Analist Maria Maslovsky, küresel denizcilik ile ilgili 2020 yılı değerlendirmesinde rapordaki olumlu görüşlerin aksini belirtti. Maria Maslovsky: “Deniz taşımacılığı endüstrisi, Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün 2020’nin artan yakıt maliyetlerine ve özellikle ABD-Çin ticaret anlaşmazlığı gibi jeopolitik belirsizliklerin artmasına neden olacak etkiler de dahil olmak üzere önümüzdeki yıl bir takım zorluklarla karşı karşıya. Tanker segmentindeki görünüm olumsuz yönde istikrarlı bir hale geldi. Talep azaldıkça talep oranları arttıkça artan talep ve artan arz fazlası da azalan sipariş ve artan rölantinin sonucu olarak görünüyor.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TURKDENİZ.COM

Editör: TE Bilişim