Ulusoy RoRo İşletmelerinin, UN RoRo işletmelerine satışının Rekabet Kurulu tarafından onaylanmamasını değerlendiren UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Geçtiğimiz hafta Adalet Divanı tarafından Macaristan, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan’da taşımacılarımızdan alınan ayrımcı geçiş ücretlerinin hukuksuz ve haksız olduğuna karar verilmesi bizleri çok mutlu etti” dedi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, Ulusoy RoRo İşletmelerinin, UN RoRo işletmelerine satışının Rekabet Kurulu tarafından onaylanmamasını değerlendirdi. Nuhoğlu, “AB ülkelerinde ayrımcı karayolu geçiş ücretleri ile mücadele eden sektörümüz, Avrupa taşımalarında karayoluna alternatif olan RORO hizmetlerinde bu satın almanın sonucunda rekabetsiz bir pazar oluşmasından endişe etmekteydi. Rekabet Kurulu Kararı ile bu ihtimal ortadan kalktı“ dedi.

Geçtiğimiz hafta Adalet Divanı tarafından Macaristan, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan’da taşımacılardan alınan ayrımcı geçiş ücretlerinin hukuksuz ve haksız olduğuna karar verilmesinin çok mutlu ettiğini belirten Nuhoğlu, “Uygulamanın başlaması ile Batı’ya karayolu ile ulaşma maliyetlerimiz düşecek bu da doğal olarak karayoluna alternatif olan RoRo fiyatlarının düşmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

Güzergahlarda yaşanan zorluklara işaret eden Nuhoğlu, “Daha kısa olan bir karayolu güzergahı dururken araçları daha uzun bir deniz güzergâhından ve karayoluna göre çok daha yavaş olan gemi ile taşımak zaten normal bir durum değildir. Bilindiği üzere, Türkiye’den İtalya’ya RoRo taşımacılığı 1993 yılında Yugoslavya iç savaşı sebebiyle Türk araçlarının Avrupa’ya ulaşımının zorlaşması üzerine kurulmuş bir sektördür. Bu sistemin başarısı güzergâhtaki zorluklara ve ilave maliyetlere çok bağlıdır. Bu güzergahtaki zorluklar kalktıkça RoRo hizmetlerinin fiyatının düşmesi ve operasyon süresinin kısaltılması zorunludur” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha