Pamukkale Belediyesinin davetiyle Denizli’ye gelen Hindistanlı 160 seyahat acente temsilcisi ile 20 Hintli basın mensubu Pamukkale’yi gezdi.

Pamukkale Belediyesinin daveti üzerine Hindistan’dan gelen seyahat acenteleri temsilcileri ve Hintli basın mensupları, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Pamukkale’yi gezdi. Acente temsilcilerinin onuruna bir otelde düzenlenen yemeğe Denizli Valisi Hasan Karahan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Türk Hindistan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Hindistan Seyahat Acenteleri Başkanı Praveen Chug, DENTROD Başkanı Gazi Murat Şen, 160 Hint seyahat acentesi yetkilisi ve 20 Hintli basın mensubu katıldı.

Acente temsilcisi ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Gürlesin, Pamukkale ve Karahayıt ile ilgili genel bilgiler verdi.

Türk Hindistan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Hindistan’dan bölgeyi tanımak-tanıtmak amacıyla gelen Hint seyahat acente yetkilileri ve Hint basınının, Pamukkale’nin doğal güzelliğine hayran kaldığını söyledi.

Türkiye başta olmak üzere dünyanın tüm ülkelerine termal sağlık turizmini duyurmak, tanıtmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "Bölgemize hem ziyaret hem de şifa bulmak amacıyla yılda 150 bine yakın Hindistan’dan ziyaretçi geliyor. Hindistan’dan gelen konuklarımıza termal sağlık turizmini anlatarak, tarihiyle, doğasıyla doğal güzelliği ile dünyanın gözdelerinden olan bölgemizin her bir güzelliğini ayrıntısıyla anlattık. Hintli seyahat acentesi yetkilileri ve Hintli basın mensuplarımız aracılığıyla, buraların bilinmeyen nice güzelliklerini Hindistan’a döndüklerine Hintli vatandaşlara duyurarak, daha çok Hintli turisti ilçemizde görmeyi hedefliyoruz" dedi.

Denizli sınırlarının içinde 19 antik şehrin bulunduğunu söyleyen Başkan Gürlesin, "Pamukkale ve bölgesi 25 dereceyle 250 derece arasında olan sıcak sularıyla sağlık ve şifa veren bir merkezdir. Tarihiyle, doğasıyla ve kültürel anlamda Pamukkale ve Karahayıt ülkemizin en önemi noktalarından biridir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hindistan Seyahat Acenteleri Başkan Yardımcısı Pradeep Agrawal, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e günün anısına hediye takdim etti.
Kaynak: iha