Terör endişesiyle katılımın düşük kalacağı söylenen Uluslararası Doğaltaş Fuarı Marble, bu yıl ABD'den Brezilya'ya, İsrail'den Çin'e, Rusya'dan Japonya'ya kadar tam 84 farklı ülkeden ziyaretçi ağırladı.

Mermer ve doğal taş sektöründe dünya çapında bir buluşmaya daha sahne olan İzmir, farklı ülkelerde peşpeşe yaşanan terör olayları kaynaklı tüm endişeleri boşa çıkardı. Geçtiğimiz yıl 35 ülkeden ziyaretçileri ağırlayan Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı MARBLE İzmir, bu yıl tam 84 farklı ülkeden ziyaretçi ağırladı. Bu yıl yüzde 12 büyüme ile 139 bin metrekare alanda organize edilen MARBLE İzmir, hem katılımcıların hem ziyaretçilerin yüzünü güldürdü. Yoğun iş görüşmelerinin yapıldığı fuardan memnun ayrılan yerli ve yabancı katılımcılar ile ziyaretçiler, kendilerini güvende hissettikleri bir ortamda düzenlenen fuar için teşekkür etti. Başarılı bir fuar organizasyonu düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Dünyayı İzmir'de buluşturan bu büyük katılım, kentimizin ne denli güvenli bulunduğunun da önemli bir göstergesi. Uluslararası tanıtımlarda hep bunun altını çiziyorduk. Bence bu yılki Marble'ın en büyük getirisi bu oldu." diye konuştu.

Yoğun alışveriş trafiğine ev sahipliği yapan fuar için düşüncelerini özetleyen yerli ve yabancı katılımcılar, ülkede yaşanan olumsuz ortam nedeniyle MARBLE'a katılımın az olacağı söylentilerine de "İş dünyasını öyle ya da böyle korkutamazsınız" yanıtını verdi. İşte katılımcıların görüşleri:

Huarui Stone Müdürü Mangfu Zhao (Çin): "MARBLE'nin dünyada üç fuar içinde olmasından çok etkilendik ve bu fuarı kaçırmak istemedik. Çok büyük bir fuar. Bir çok müşterimiz burada yer alıyor. İzmir'i çok sevdim. Organizasyon çok iyi."

Pokarna Lmt. Şirketi Genel Müdürü Gautam Chand Jain (Hindistan): "Uluslararası ziyaretçi çok fazla, dünyanın birçok yerinden alıcı var burada. Fuar alanı çok iyi, çok güzel. Eski fuar alanı ile kıyasladığımızda da çok büyük. Bize çok faydası olan bir fuar. Çünkü biz dünyanın bu noktasına odaklanmış durumdayız. MARBLE İzmir tam istediğimiz, olması gereken noktada ve Avrupa'dan da ziyaretçi var. Ben fuara açılmadan bir gün önce geldim İzmir'e. Şehri çok sevdik. Bu kenti ve bu fuarı güvenli bulduk. Yaşananlar elbette talihsiz bir durum. Ama çalışmayı durduramayız, devam etmek durumundayız."

Fantini Satış Müdürü Marco Turrio Baldassarri (İtalya): "20 yıldır MARBLE'ye katılıyoruz. Bu fuar dünya fuarlarının arasında yer alıyor. Burada yeni müşterilerle tanışıyorum. Kendi adıma buraya gelirken hiçbir korku yaşamadım. İzmir önemli ve güzel bir şehir, burayı seviyorum."

Tenax Operasyon Koordinatörü Andrea Barbieri (İtalya): "Dünyanın üç büyüğü arasında olduğu için bu fuara katılmamız zorunlu gibi. Bu yüzden bu fuarı kaçırmamalıyız. Lojistik açıdan düşündüğümüzde bu bina daha iyi bir yerde. Şunu da belirtmek isterim ki fuar alanında insan kendini güvende hissediyor."

MARBLE ziyaretçisi 84 ülke: ABD, Almanya, Amerikan Samoası, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Brezilya, Britanya Virgin Adaları, Bulgaristan, Çad, Cezayir, Çin, Endonezya, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Fransa, Gana, Güney Afrika, Güney Kıbrıs, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İsrail, İspanya, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kore, Kosova, Kuveyt, KKTC, Libya, Lübnan, Macaristan, Malezya, Mısır, Moldova, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portoriko, Romanya, Rusya, Senegal, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Şili, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tayvan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Venezuela, Vietnam, Yemen, Yeni Zelanda, Yunanistan.Cihan
Kaynak: cha