Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği'nden TÜMİŞAD'a ziyaret

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği( DKİB)  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Genel Sekreter İdris Çevik Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Genel Merkezinde Başkanı Osman Şahbaz'a ziyarette bulundu.

10 - 11 Nisan 2019 tarihlerinde Budapeşte Marriott Hotel'de yapılacak  '' Türkiye Macaristan İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektörü İş Geliştirme Forumu Proğramı'' öncesinde görüş alışverişinde bulundular.

TÜMİŞAD olarak her türlü desteği vermeye hazırız

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği( DKİB) heyeti ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Osman Şahbaz,

“Çok önem verdiğimiz Türkiye ve Macaristan arasında sosyal, kültürel ilişkilerin yanısıra lojistik ve dış ticaret  ilişkilerin geliştirilmesi için yapılan ve yapılacak olan çalışmalara TÜMİŞAD olarak her türlü desteği vermeye hazırız.

Güvenilir dost ve müttefik ülke Macaristan'a geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya ve  Türkiye'den 96 yeni yatırımcı ile birlikte 3,5 milyar Euro'luk yatırım geldi. Macaristan geçtiğimiz yıl yatırımcı rekoru kırdı. İnşallah Karadenizli işadamlarımız da Macaristan'da arzuladıkları işbirliklerini oluştururlar. Bu foruma Trabzon'un kardeş şehri Szigetvar'dan da misafir davet edeceğiz'' dedi.

 12 adet şirketimiz programda Macaristan firmaları ile temas ve işbirliği hedefliyor

Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, ''Ticaret Bakanlığı Koordinasyonu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Türk Macar İşadamları Derneği işbirliği ve organizasyonu ile Türkiye'den, İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektörü İş Geliştirme Forumu Proğramını Macaristan Budapeşte'de düzenleyeceğimiz foruma Karadeniz Bölgemizden inşaat malzemeleri, PVC, elektrikli soba, izolasyon malzemesi, mimari ve mühendislik ofisi, doğal taş, demir çelik, iç ve dış mekan boyaları sahalarında iştigal eden işadamı ve sanayicilerimiz gelecekler. Karadeniz'den gelecek toplam 12 adet şirketimiz programda Macaristan firmaları ile temas ve işbirliğin hedefliyor. Macar işadamları ve partnerleri ile buluşmalarını umut ediyoruz. Bu konuda Türk Macar İşadamları Derneğimizin önemli desteğini yanımızda olmasını istiyoruz.Bu kapsamında, Macaristan pazarına yönelik araştırma yapılarak, işbirliğimizi geliştirmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Ziyarette TÜMİŞAD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Mercan, İşadamları Deniz Kutlu, Metin Çeliköz ve  Gazeteci Czuk János'ds hazır bulundu.

Heyet ziyaret sonrasında  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü vesilesiyle, 1916- 1917 yıllarında Birinci Dünya Savaşında 15. Türk Kolordusunda şehit olan, Budapeşte’nin 10. Bölgesi Galiçya Şehitliğindeki 480 askerimizin bulunduğu Újköztemető mezarlığındaki törene katıldı. Törende, Büyükelçi Ahmet Akif Oktay, Macaristan Dışişleri Dış Ticaret Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı yetkilileri, KKTC Budapeşte Temsilciliği İkinci Sekreteri Hakan Aksoy, Azerbaycan Büyükelçisi Dr. Vilayet Guliyev, Kosova'nın Budapeşte Büyükelçisi, Kispest ve Tapolca Belediye Başkanları, DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz ve ülkede yaşayan Türk vatandaşları katılarak şehitlikteki anıta çelenk, çiçek bıraktı ve dualar edip, Fatihalar okudu.

Editör: TE Bilişim