Coca-Cola Türkiye Gazsız İçecekler Genel Müdürü Can Arcasoy, Cappy, Tetra Pak işbirliğiyle, içecek sektöründe, sürdürülebilir ambalajlama alanında, Türkiye’de bir ilke imza attıklarını söyledi.
Cappy ve Tetra Pak işbirliğiyle, Cappy’nin karton kutulu ürünleri, ormanların çevresel açıdan uygun ve ekonomik olarak tutarlı biçimde yönetilmesini teşvik eden uluslararası sivil toplum kuruluşu olan Forest Stewardship Council (FSC-Orman Yönetim Konseyi) onaylı Tetra Pak ambalajları ile tüketiciye sunduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, bu ambalajların, FSC kriterlerine uygun ormanlardan veya diğer kontrol altındaki kaynaklardan elde edilen kağıttan üretildiği belirtildi.
Cappy, ürünlerini FSC Orman Yönetim Konseyi tarafından sertifikalandırılmış ormanlarda yetiştirilen ağaçlardan üretilen karton kutularda, meyve suyu severler ile buluşturulacağı belirtilen açıklamada, FSC, ağaçların hasadının ormanın biyolojik çeşitliliğine, üretkenliğine ve ekolojik süreçlere zarar vermeyecek şekilde yapılmasını sağlayan sürdürülebilir yöntemleri desteklediği bildirildi.
Cappy ve Tetra Pak arasında gerçekleşen işbirliğinin Türkiye’de içecek sektöründe bir ilk olduğunu vurgulayan Coca-Cola Türkiye Gazsız İçecekler Genel Müdürü Can Arcasoy: “Şirket olarak, iş yapış biçimimizin merkezine sürdürülebilirliği alıyoruz. Biliyoruz ki, yaptığımız iş, ancak ve ancak içinde yaşadığımız toplum ve çevre sürdürülebilir olduğu takdirde var olabilir. Sürdürülebilir ambalajlama konusu da sürdürülebilirlik faaliyetlerimizin içinde önemli bir yer tutuyor. Bu kapsamda FSC etiketine sahip Cappy kutularıyla tüketicileri en yüksek kaliteye sahip ürünlerle buluşturuyoruz. Cappy olarak Tetra Pak ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin sektör açısından örnek teşkil etmesini diliyoruz” dedi.
Kaynak: iha