İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul ve Bosna Bank International (BBI) arasında 2015 yılında imzalanan ve bilgi ve tecrübe paylaşımına yönelik karşılıklı iş birliğini içeren mutabakat zabtı kapsamında insan kaynakları eğitim programı başlıyor.

Yapılan açıklamaya göre İstanbul Finans Merkezi Projesi çerçevesinde Avrasya bölgesinde aktif rol alan Borsa İstanbul, BBI ile 2015 yılında imzaladığı bilgi ve tecrübenin karşılıklı paylaşımını hedefleyen mutabakat zabtı uyarınca eğitim ve deneyim paylaşım programını başlatıyor.

Bu kapsamda BBI'dan gelecek 16 kişiye Türkiye'de eğitim verilecek. Borsa İstanbul ve Kuveyt Türk Katılım Bankası, söz konusu eğitim programı çerçevesinde iş birliği yapacak.

BBI çalışanları, üç aylık eğitim programının ilk ayını Borsa İstanbul'da, kalan iki aylık bölümünü ise Kuveyt Türk'te geçirecek.

Söz konusu eğitim programı, BBI çalışanlarının bilgi ve deneyim kazanmak istedikleri alanlara katkı verilebilecek şekilde tasarlandı.

Borsa İstanbul'un başlattığı eğitim programı kapsamında 8 Şubat - 4 Mart 2016 tarihleri arasında Borsa İstanbul Pay Piyasası, Borçlanma Araçları Piyasası, Vadeli işlem ve Opsiyon Piyasası, Özel Pazar, Araştırma ve İş Geliştirme, Endeks ve Veri, Kotasyon, Pazarlama ve Satış, Stratejik Planlama ve Yatırımcı İlişkileri ve Uyum Bölümleri ile Takasbank ve Merkezi Kayıt Kuruluşundan (MKK) uzmanlar tarafından eğitimler verilecek.

Mart ve nisan aylarında Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. bünyesindeki eğitim programı gerçekleşecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borsa İstanbul Üst Yöneticisi (CEO) Tuncay Dinç, düzenlenen programın Bosna Hersek'in gelişmesine katkı sağlayacağını düşündüklerini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

Kurumlar arasında sağlanacak bilgi ve deneyim aktarımının Türkiye ve Bosna Hersek piyasaları arasındaki bağlantıları da güçlendireceğini aktaran Dinç, bu eğitim programının uzun vadeli iş birlikteliklerinin önünü açacağına inandıklarını dile getirdi.

BBI CEO'su Amer Bukvic ise Borsa İstanbul ile gerçekleştirdikleri mutabakat zabtı kapsamında çalışanlarının edineceği deneyimi çok değerli bulduğunu kaydetti.

BBI'nin Güneydoğu Avrupa bölgesinde operasyonlarını katılım bankacılığı prensiplerine göre yürüten tek banka olduğunu vurgulayan Bukvic, "Daha fazla gelişmeye yönelik atacağımız adımları Türkiye finansal kuruluşlarındaki meslektaşlarımızdan ve arkadaşlarımızdan bağımsız düşünemeyiz. O nedenle, BBI çalışanlarının Borsa İstanbul ve Kuveyt Türk'ten alacakları eğitim çok önemli. Her iki değerli kurumla ilerde farklı projelerde de birlikte yer almak bizi çok mutlu edecektir" ifadelerini kullandı.

Açıklamada Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan'ın da şu görüşlerine yer verildi:

"Projenin bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye'de katılım bankacılığında birçok alanda öncü olmuş bir kurum olarak dost bankamız BBI'dan gelecek değerli meslektaşlarımızı kurumumuzda ağırlayarak ülkemizdeki katılım bankacılığı uygulamaları ve hizmet kültürü konularında tecrübe paylaşımında bulunacağız.

Güçlü finansal yapısı ile Türk bankacılık sektöründe yerini her geçen gün sağlamlaştıran, yetkin ve genç insan kaynağıyla dinamizmini koruyan, yeni ürün ve teknolojilerle sektörüne yön veren, Avrupa, Körfez Bölgesi ve yurt içindeki iştirakleri ile birlikte çalışma sahasını genişleten Kuveyt Türk tüm bu deneyimlerini paylaşmaktan büyük mutluluk duyacaktır. Yapmış olduğumuz bu çalışma ile amacımız, hem kurumlarımız arasında hem de kardeş ülkemiz Bosna Hersek ile aramızdaki ilişkinin daha ileriye taşınmasına mütevazı bir katkıda bulunmaktır. Kuveyt Türk olarak iki ülke arasındaki finansal ilişkilerin gelişmesinin önemli olduğunu ve bu yöndeki girişimlerin sürekliliğinin sağlanarak desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz."


Kaynak: aa