NEW YORK (AA) - Teknoloji devi Apple'a, iPhone 6 telefon serisindeki bazı teknolojilerin çalıntı olduğu iddiasıyla dava açıldı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Immersion adlı teknoloji şirketi, iPhone 6 telefon modellerindeki bazı yeni teknoloji uygulamaları nedeniyle Apple'a 3 farklı patent davası açtı.

Immersion adlı şirket, Apple'ın iPhone 6s ve iPhone 6s Plus telefonlarında bulunan Force Touch ve 3D Touch teknolojilerinin çalıntı olduğunu iddia etti.

Diğer iki patent davası ise dokunsal geri bildirim (haptic feedback) olarak bilinen telefon ekranına hafif veya güçlü basmada farklı işlemler yapılabilme ve etkileşimli paylaşılmış geri bildirim (interactivity for shared feedback) teknoloji özellikleri.

Immersion'dan yapılan yazılı açıklamada, şirket CEO'su Victor Viegas, bu teknolojilerin cep telefonu ve akıllı mobil cihazlarda kullanımın artmasının sektör açısından olumlu bir gelişme olduğu belirtilirken, "Ancak, 20 yıldır üzerinde çalıştığımız ve yatırım yaptığımız teknolojileri patent ihlalinden korumamız gerekiyor. Fikri mülkiyet haklarımızı güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceğiz" ifadesine yer verildi.

Apple, ocak ayı sonunda açıkladığı bilançosunda, Ekim 2015-Aralık 2015 döneminde dünya genelinde 74,8 milyon iPhone satıldığını açıklamıştı. Bu miktar, iPhone'un ilk piyasaya çıktığı 2007'den beri satışlarındaki yıldan yıla en düşük artış oranı olmuştu.

Kaynak: aa