İşletmede Mesleki Eğitim kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ile Sanmar ile arasında protokol imzalandı.

İmza törenine Sanmar’dan  İnsan Kaynakları ve Bilgi Teknolojileri Direktörü Hakkı Çek ve Kurumsal İletişim Uzmanı Arzu Gören katıldı. Böylece YTK öğrencileri son dönemlerini işletmede staj yaparak geçirecekler ve mezun olmadan deneyim kazanacaklar.

İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki elemanı ve personeli günün teknolojileri ve bilgilerine sahip olarak iş dünyası ile birlikte yetiştirmeyi hedefleyen İşletmede Mesleki Eğitim’e katılacak öğrencilerin İşyeri eğitimine gideceği dönemde dönemden alttan dersi olmaması gerekiyor.

İşletmede Mesleki Eğitim ile öğrenciler öğretim yoluyla elde ettikleri bilgi ve becerilerini ilgili sektörlerdeki işyerlerinde uygulayarak bu özelliklerini güçlendiriyor, doğru karar verme becerilerini geliştiriyor ve nitelikli meslek elemanı olarak görev yapacakları işyerlerindeki sorumluluk bilincini yükseltiyorlar. Ayrıca işçi-işveren ilişkilerini, organizasyon, üretim, iş güvenliği sistemlerini ve yeni teknolojileri tanımalarını sağlayıcı faaliyetler ile işbaşında deneyim kazanmalarına olanak sağlanıyor.

Editör: TE Bilişim