İTÜ Denizcilik Fakültesi ve İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) mezunları tarafından her yıl düzenlenen 135. Kuruluş yılını simgeleyen BALIK GÜNÜ, İTÜ Öğrencileri, İTÜ mezunları ve denizci dostların yoğun katılımıyla İTÜ Denizcilik Fakültesi-Tuzla Yerleşkesi’nde kutlandı.

Balık Gününde İTÜ Denizcilik Fakültesi adına önemli bir gelişmenin de ilk adımı atıldı. Deprem hasar raporu bulunan eski yemekhanenin yenilenmesi projesi mali sorunlar nedeniyle uzun gerçekleşemiyordu. Bu konuda UZMAR'dan büyük bir destek geldi. UZMAR, İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin yeni laboratuvar ve yemekhane binasının yapımı işini üstlendi. 

İTÜ ve UZMAR arasındaki yeni laboratuvar ve yemekhane binası yapı protokolü imza töreni gerçekleşti.

İmzalar, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile UZMAR Yönetim Kurulu Başkanı Noyan Altuğ tarafından atıldı.

"Baybaba'ya şükranlarımızı sunuyoruz"

Rektör Prof. Dr. Karaca, UZMAR’ın kurucusu “Beybaba” Kaptan Altay Altuğ’a şükranlarını sunduğunu belirterek, “Bu yardımların büyüyerek devam etmesini diliyoruz. Diğer dostlarımızı da motive edecektir. İyi ki varsınız. Sağ olun, var olun” dedi.

 “Denizden aldığımız denize veriyoruz”    

UZMAR Yönetim Kurulu Başkanı A. Noyan Altuğ ise, “sizlere babamızın selamını getirdim” diye başladığı konuşmasında şunları söyledi : “Babamın bir sözü vardır; YDO. Yedirdi, doyurdu, okuttu. Bize her zaman ‘müteşebbis olun’ dedi. Abim Kaptan Kaan Altuğ ile beraber denizcilik eğitimine her zaman yardım edeceğiz. Bunu bir vazife edindik. Babamın bir sözünü daha hatırlatmak isterim : ‘Denizden aldığımızı tekrar denize veriyoruz”

Editör: TE Bilişim