Türk Loydu, SEVESO Kapsamında “UYGULAMALI KANTİTATİF RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ” Düzenliyor
Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik, 30.12.2013 tarih ve 28867 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yayınlanan yönetmelikte kapsamdaki şirketler için yerine getirilmesi gereken yükümlülükler ve şirketlere uygulanacak denetimler yer almaktadır.
SEVESO Direktifi, Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik uyarınca oluşturulması gereken Güvenlik Raporunun da önemli bir unsuru olan “Kantitatif Risk Değerlendirme”, tehlikeli proseslerin bulunduğu işletmelerde operatörlerin, halkın, çevrenin ve varlıkların potansiyel tehlikelerden korunabilmesi amacıyla risklerin belirlenmesi ve ölçülmesi için kullanılan yapılandırılmış sayısal risk değerlendirme tekniğidir.
Bu kapsamda TÜRK LOYDU,  “Kantitatif Risk Değerlendirme”  konusunda bilgisini ve gerçek vakalar üzerinde uygulama becerisini artırmak isteyen;
  • Tesis İşletme ve Bakım Yöneticileri,
  • Kilit İSEÇ Personeli,
  • Yetkili Süpervizörler,
  • Tesislerin İSEÇ yönetiminde görev/sorumluluk alan Proje Yöneticileri,
  • Proje Mühendisleri ve Danışmanlara
yönelik olarak, “SEVESO Kapsamında Uygulamalı Kantitatif Risk Analizi Eğitimi”ni 16-21 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planlamaktadır.
6 gün sürecek eğitim programında, katılımcıların önerecekleri PID ve HAZOP çalışmaları üzerinden gerçek tesis verileri kullanılarak, Güvenlik Raporu kapsamında yapılması gereken Kantitatif Risk Değerlendirmesi konusunda katılımcıların süreçleri yürütecek düzeyde bilgi ve becerilerini geliştirmek amaçlanmaktadır.
TÜRK LOYDU Eğitmenleri Sn.Bahadır Karabatak ve Sn.Serpil Boz,  Hollanda’da SEVESO kapsamında iş müfettişliği yapan ve büyük kimyasal tesislerde SEVESO yetkilisi olarak çalışmış, Türkiye’de ise Bakanlıklara eğitimlerde destek veren ciddi tecrübeye sahip uzmanlardır.
 
Türk Loydu Hakkında
Türk Loydu; 1962 yılında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası tarafından kurulmuş, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Deniz Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası,  Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Armatörler Birliği, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği gibi birçok değerli paydaşa sahip klaslama, muayene ve belgelendirme hizmetlerini sağlayan bir “Klaslama ve Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu” dur.
Türkiye’nin önemli sektörel kuruluşlarının bir araya gelerek, ülkemizin öz kaynaklarıyla oluşturduğu Türk Loydu; o günden bu yana sürekli hizmet alanlarını genişleterek, deniz ve kara endüstrisindeki gelişmelere öncülük etmiş ve sektörü sürekli bilgilendirerek gelişimini sürdürmüştür. Bugün gelinen noktada hizmetlerini uluslararası tanınırlığı olan akreditasyonlar ve yetkiler çerçevesinde sürdürmekte, çeşitli alanlarda yetkin teknik kadrosu ile geniş bir yelpazede gemi klaslama, yönetim sistemleri, ürün ve personel belgelendirme, muayene, onaylanmış kuruluş, üçüncü taraf kontrolörlük ve gözetim hizmetleri vermektedir.
 www.turkloydu.org
[email protected]
 
Haber Duyurusu ile ilgili bilgi almak için;
Mehmet Avcı
Dış İlişkiler Bölümü Müdürü
[email protected]
0216 581 37 00
0 530 462 31 11
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim