Türk Loydu tarafından 23-24-25 Mart 2021 tarihleri arasında ISM Kod ve ISPS Kod Kapsamlarında İç Denetçi Eğitimi düzenlenecek.

İstanbul’da Holiday Inn Hotel’de (Tuzla) düzenlenecek eğitim sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleşecek olup eğitime katılabilmek için eğitim başvuru formunun 22 Mart 2021 saat 12:00’a kadar doldurulup gönderilmesi gerekiyor.

Eğitim yüz yüze sınıf eğitimi olarak küresel Covid-19 virüs salgını tehdidine karşı alınmakta olan güncel sağlık önlemleri göz önünde tutularak yapılacak.

ISM Kod (Uluslararası Emniyetli Yönetim Sistemi Kodu) ve ISPS Kod (Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenlik Kodu); gemi işletmeciliği süreçleri içinde birlikte değerlendirilmesi gereken iki ayrı uluslararası ölçekte kurallar bütünü. Gemilerin söz konusu uluslararası kodlar kapsamında emniyetli ve güvenlikli seyir yapmasının sağlanması zorunludur. 3 gün süreli bu eğitimle, hem ISM Kod hem de ISPS Kod birlikte ele alınacak. ISM Kod ve ISPS Kod isteklerine uygun denetleme yapılması için şirket iç denetleyicisi adayı katılımcılara, işlevsel ve kurallara uygun iç denetim faaliyeti yerine getirebilmelerine yönelik uygulamalı ve teorik bir eğitim sunulacak. Bu eğitim ile aynı zamanda; ilgili kodlar kapsamında denetleme araç gereçleri ve denetleme tekniklerini öğrenmeleri ve karşılaşılabilecek tipik problemler hakkında katılımcıların iç denetim becerilerinin geliştirilmesi ve pekiştirilmesi amaçlanıyor.

Eğitim, vaka çalışmaları temelinde bireysel ve ortak değerlendirmeler ve tartışmalarla birlikte sunulacak. Bu eğitimi, eğitim sonunda yapılacak sınav sonucuna bağlı olarak başarıyla tamamlayacak olanlar, DPA (Atanmış Kişi) olma kriterlerinden biri olan ISM Kod kapsamında iç denetçi eğitimi alma şartını da sağlayacaklar.

Eğitimde; ISM Kod ve ISPS Kod tarihçesi, hedefleri, temel içerik ve yorumlar, ISM Kod, ISPS Kod ve Kalite konularında kullanılan terimler, kavramlar, ilkeler ve kurallar, Emniyet Yönetimi Sistemi ve devamlı iyileştirilmesi, ISM Kod ve ISPS Kod kapsamında risk yaklaşımları, ISM Kod ve ISPS Kod, ortak özellikler ve farklılıklar Denetlemelerin amaç ve yararları, İç Denetlemelerin önemi İç denetçinin rolü ve sorumlulukları, denetleme prosedürleri, araç ve gereçleri, denetlemenin planlanması, hazırlanması, uygulanması, kayıtlar ve raporlanması, denetleme teknikleri, denetim sırasında iletişim kurma Uygunsuzlukların tespiti, takibi, düzeltici, iyileştirici ve önleyici faaliyetler ve kök sebepleri, Harmonize denetlemelerin temelleri ve amaçları işlenecek. Eğitim sonunda İç Denetçi Değerlendirme Sınavı yapılacak.

KİMLER KATILABİLİR?

Sektörde emniyet ve çevre kirliliğini önleme ve uluslararası denizcilik güvenliği konularıyla ilgili görev alan kişiler, Atanmış Kişiler (DPA) Ve Atanmış Kişi (DPA) Yardımcıları; ISM Kod ve ISPS Kod Kapsamlarında İç Denetçi Adayları; Şirketlerde İç Denetçi Olarak Görev Yapacak ISM ve ISPS Kod Bilgisine Sahip Görevliler; Şirket Emniyet, Kalite Ve Güvenlik Koordinatörleri; ISM Kod Ve ISPS Kod Konusunda Kuruluş Çalışmaları Yapan Şirket Yöneticileri; Operasyon, Teknik Ve Emniyet Bölümleri Yöneticileri ve Çalışanları; Emniyet Ve Kalite Kültürünü Geliştirmek İsteyen Şirket Çalışanları; ISPS Kod Kapsamında Gemi Güvenlik Zabitleri (SSOs), Şirket Güvenlik Sorumluları (CSOs) katılabilir.

SERTİFİKA

ISM Kod ve ISPS Kod Kapsamlarında İç Denetçi eğitimine tam zamanlı katılım sağlayan ve eğitim sonunda yapılacak İç Denetçi Sınavı’nda başarılı olanlara “Türk Loydu Başarı Sertifikası” düzenlenecek. Bu arada sınavda yeterli başarı puanı alamayanlar için ise “Türk Loydu Katılımcı Sertifikası” düzenlenecek.

3 gün sürecek eğitim 23-24-25 Mart 2021 ve 09:30-17:00 saatleri arasında Güzelyalı Mah. Sahil Bulvarı No: 72 adresli Holiday Inn Hotel’de düzenlenecek.

Editör: TE Bilişim