Türk Loydu'ndan Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Kapsamında Bilgilendirme Semineri

'Ürün Güvenliği, Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile Uygunluk Değerlendirmesi Alanlarında Farkındalığın Artırılması İçin Teknik Destek' programı çerçevesinde; Türk Loydu Baş Sörveyörü ve Sörvey Lokasyon Yöneticisi Mehmet Cevat Yardımcı, "2013/53/AB Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliği" hakkında 22 Şubat 2019 tarihinde İstanbul CNR Expo Fuar Merkezinde bilgilendirmelerde bulundu.

T.C. Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü’nce 9 Ekim 2018 tarihi itibariyle “Ürün Güvenliği, Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile Uygunluk Değerlendirmesi Alanlarında Kamuoyundaki Farkındalığın Artırılması” başlıklı Avrupa Birliği teknik destek projesi başlatılmıştır.

Bakanlığın faydalanıcı olduğu bu projenin genel amacı; Avrupa Birliği teknik mevzuatının daha iyi bir şekilde uygulanması için ürün güvenliği mevzuatı, piyasa gözetimi ve denetimi ile uygunluk değerlendirmesi alanlarındaki farkındalığın arttırılması ve bu ürün grubunda üretim/ithalat yapan firmalar açısından mevzuatın detaylarının öğrenilmesi ve uygulamada karşılaşılan sorunların aşılması yönünde faydalı olmasıdır.

Editör: TE Bilişim