Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi IX.Kariyer günleri 22 Kasım 2019 Cuma gününün misafirleri Beykim Petrolcülük ve İnce Denizcilik oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi IX.Kariyer günleri 22 Kasım 2019 Cuma günü sabah oturumunda Beykim Petrolcülük ve Gemi İşletme İnsan Kaynakları Müdürü Serdar GÜR’ü ağırladı. RTEÜ Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen IX. Kariyer Günleri tüm hızıyla devam ediyor.

Etkinliğin beşinci gününde Beykim Petrolcülük ve Gemi İşletme adına İnsan Kaynakları Müdürü Serdar Gür’ü 9.yılında ağırlamanın vermiş olduğu mutluluğu yaşıyor. Beykim Petrolcülük olarak okulun açılışından itibaren düzenlenen her kariyer günlerine katılmaktan büyük keyif duyduklarını filo gemileri güverte stajyeri kadrosunu Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi öğrencilerine yer verdiğini vurguladı. Serdar GÜR bu yıl filolarına 2 adet kimyasal tanker gemisi alarak filolarındaki toplam gemi sayısının 7’ye ulaştığını ve şirketinin bu sektörde kararlı bir şekilde yoluna devam ettiğini belirtti.

Oturumun devamında Serdar Gür Turgut Kıran Denizcilik Fakültesinde verilen eğitimden çok memnun kaldığını ve bunun yanında da okul ile aralarında güzel bir bağ oluştuğunu bunun gelecekte de devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Sözlerinin devamında öğrencilerin başarıya ulaşabilmelerinin ancak işini severek,inanarak,dürüst ve gerçekçi olmaları halinde yakalayabileceklerini aktardı.Sayın Gür stajyerlerin gelecekte mezun üst sınıflarının da olduğu gibi gemilerinde zabit olarak görmeyi çok arzuladığını söyledi Serdar Gür Oturumun sonuna doğru öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı, Oturum, teşekkür plaketi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi IX.Kariyer günleri 22 Kasım 2019 Cuma günü öğleden sonra düzenlenen II. Oturumun konukları ise, İnce Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Kapt.Ersan DEVRİM ve Operasyon Müdürü Kapt.Mustafa Balmuk oldular. İnce Denizcilik tanıtımı ile başlanan oturumda şirketin kuruluşu,misyonu ve vizyonu hakkında genel bilgi verildi.Filolarında 16 adet dökme yük gemilerin bulunduğunu söyleyen Kapt.Ersan Devrim gelecek yıllarda bu sayının artmasını amaçladıklarını aktardı. Her yıl Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Kariyer günlerine katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Kapt.Ersan Devrim ve Kapt.Mustafa Balmuk ,Öğrencilerin sürekli kendisini geliştirmelerini özellikle yabancı dillerinin çok iyi olması gerektiğini vurguladı.

Eğitime çok önem verdiklerini ve bunun dahilinde işlettikleri gemilerde, personelin gemiye gitmeden önce Uzaktan Eğitim programları ile aşinalık sağlayarak gemiye gönderdiklerini aktaran Kapt.Devrim ve Kapt.Balmuk bu yıl ilk defa Staja çıkacak öğrenciler için Staj süresi boyunca kendilerini daha iyi geliştirmeleri amacıyla öğrencilere ’’ Staj Defteri’’ programını uygulayacaklarını söyledi. Asıl amaçlarının Türk Denizciliğini yükseltebilmek olduğunu aktaran yetkililer şirketlerinde yabancı personel istihdamı bulunmadığını ve şu an için Türk personelin yeterli olduğunu ve bu şekilde devam edeceklerini belirttiler.

Kapt.Devrim ve Kapt.Balmuk oturumun sonuna doğru öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı, oturum, teşekkür plaketi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim