TMMOB GEMİMO IV. Öğrenci Kurultayı, denizci öğrencileri bir araya getiriyor

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası önderliğinde, dört farklı il ve altı üniversiteden 200’e yakın denizci öğrenciyi biraraya getirecek olan IV. Öğrenci Kurultayı19-20 Nisan'da Piri Reis Üniversitesi Tuzla Deniz Yerleşkesi'nde gerçekleştirecek.

IV. Öğrenci Kurultayı; mesleki örgütlenmenin öneminin, denizcilik eğitimdeki dönüşümün, denizcilikte kariyer planlamasının, genel anlamıyla mesleki sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılacağı bir platform sunuyor. Kurultayda, Türkiye’de Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği veya Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği lisans eğitimi veren toplam 6 üniversitenin öğrencileri bir araya gelecek. 

Tüm bu üniversitelerde mezun olacak genç mühendislerin tek meslek odası olan GEMİMO, mesleki örgütlenmenin önemini anlatmaya, mesleki dayanışmayı oluşturmaya, farkındalık yaratmaya ve mesleki sorumluluk bilincini aşılamaya çalışıyor.

IV. Öğrenci kurultayına, 6 üniversiteden toplam 200’e yakın öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Çalıştayda sunulacak bildirilerin ana temaları şunlar olacak: "Deniz Stajı Sorunları ve Öneriler, Denizcilikte Mesleki Örgütlenmenin Önemi, Denizcilikte Kariyer Planlaması, Denizcilik Öğrencilerinin Beklentileri, Denizcilik Eğitiminde Dönüşüm, Girişimcilik ve İş Kurma

Editör: TE Bilişim