GİSBİR - AVRUPA BİRLİĞİ İşbirliği İle Teknoloji Tabanlı Eğitimlerle Emniyetli Tersaneler Projesi Başladı

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi (IOHS) Hibe Programı uygulanmaktadır.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir.

Programın Operasyon Faydalanıcısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ‘dir. Tersaneler için; sanal gerçeklik ve e-öğrenme gibi yenilikçi, teknoloji tabanlı öğrenme modeli geliştirilmesi hedeflenen Teknoloji Tabanlı Eğitimlerle Emniyetli Tersaneler Projesi, gemi inşa sanayiinde İş Sağlığı ve Güvenliği alanında farkındalık yaratma bilinci ile geliştirilmiştir. Proje kapsamında 18 ay süresince etkinlikler yürütülecektir.

Projede gerçekleştirilecek etkinler arasında; yurt dışı çalışma ziyaretleri, İSG komisyon faaliyetleri, İSG Laboratuar kurulumu, etki değerlendirme raporu, pilot uygulama faaliyetleri bulunmaktadır. Proje ile geleceği şekillendirmek ve sektörümüzün inovasyon alanında öncü olması hedeflenmektedir.

Editör: TE Bilişim