Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu 1. Sınıf öğrencileri, yaklaşık 1 ay süren açık deniz eğitimini tamamlayarak yurda döndü. Eğitim kapsamında Bulgaristan’ın Varna limanı, Malta’nın La Valetta limanı ile İzmir ve Çanakkale limanlarına giderek Türkiye’yi temsil eden Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Gölcük donanma Komutanlığı içerisinde bulunan Poyraz Limanı’nda aileleri tarafından karşılandı.
OKUL KOMUTANLARI KARŞILAMAYA GELDİ
Gölcük Donanma Komutanlığı Limanı’nda düzenlenen karşılama törenine Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Deniz Kurmay Albay Serhat Dizdaroğlu ve öğrencilerin aileleri katıldı.
ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan karşılama töreni, Deniz Eğitim Komodoru Kurmay Albay Ayhan Gedik’in kendisini karşılayan Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Adnan Özbal’a görevin başarıyla tamamlandığını bildirmesiyle devam etti. Koramiral Özbal’ın görevden dönen öğrencileri selamlamasının ardından, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Deniz Kurmay Albay Serhat Dizdaroğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye geldi.
DENİZ ŞARTLARINA ALIŞTILAR
Kurmay Albay Dizdaroğlu, yaptığı konuşmada “Karşınızda gördüğünüz deniz astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencileri açık deniz eğitimlerini başarı ile tamamlayarak uzun süreli seyir ve deniz şartlarına alışmış, temsil yeteneklerini geliştirmiş olarak tekrar aramıza dönmüşlerdir. Sevgili Bahriyeliler, ileride görev yapacağınız ortamı ve deniz şartlarının zorluklarını belirli ölçülerde gördünüz. “ dedi.
LİMANLAR ZİYARET EDİLDİ
Kurmay Albay Dizdaroğlu, ”Daha önce çeşitli vesilelerle kısa süreli olarak tanıdığınız gemi hayatının, okuldaki yaşamınıza kıyasla daha zor, ancak bir o kadar da zevkli ve gurur verici olduğunu hissettiğinize eminim. Açık deniz eğitiminden kazandığınız bilgi birikimi ve deneyimleri önümüzdeki yıllarda gemilerinizdeki görevlerinizde hatırlayacak ve kullanacaksınız. Ziyaret etmiş olduğunuz limanlarda önce ülkemizi sonra da Deniz Kuvvetlerini temsil ettiniz” şeklinde konuştu.
AİLELERİNE KAVUŞTULAR
Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Kurmay Albay Serhat Dizdaroğlu’nun konuşmasının ardından Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Adnan Özbal, seyirden dönen bahriyeli öğrencilere teşekkür ederek töreni sonlandırdı. Karşılama töreninin sona ermesinin ardından seyirden dönen bahriyeliler aileleri ile kavuştu. Yaklaşık 1 aydır denizde olan genç denizciler, aileleri ile hasret giderdi.
Editör: TE Bilişim